Idén tavasszal megnyitja kapuit a Pénzmúzeum az egykori Postapalota épületében. A felújítási munkák már befejeződtek, melyben aktívan közreműködött a Hörmann Hungária Kft. is – mely a Market Építő Zrt. alvállalkozójaként – 700 darab beltéri fatokos és acélajtókat szállított le. 

Termék: T30/HH30-A1 tűzgátló ajtó
Gyártó: Hörmann Hungária
Névleges méret (sz x m): 875 x 2000 mm
Szükséges nyílásméret (sz x m): 885 x 2005 mm
Szabad átjárási méret (sz x m): 785 x 1965 mm
Kivitel: DIN jobbos / balosként használható (átforgatható)
Tok: Tüzihorganyzott finomlemez saroktok, kihajtható rögzítőfülekkel
Ajtólap: 45mm vastag, 0,9mm horganyzott acéllemezből, ásványgyapot betéttel, alsó felső tartományokban tűzgátló szalaggal
Zár: PZ-furatos, bevésőzár váltóval, szakállas zárbetéttel
Kilincs: standard fekete, műanyag tűzgátló kilincsgarnitúra
Pánt: 1db rugós pánt, 1db konstrukciós pánt, DIN 18272 szerint
Biztosítócsap: 2db biztosítócsap


Március közepén megnyitja kapuit a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont az egykori Postapalotában a Széll Kálmán téren. A Sándy Gyula tervezte, 1924 és 1926 között emelt épület belső felújítása során restaurálták a lépcsőházak különleges kidolgozású korlátait, a kovácsoltvas kilincsekkel díszített tölgyfa kapukat, és sikerült működő állapotban megőrizni a páternosztert is.
 

A Hörmann Hungária Kft. közel 700 termékét építették be, melyekben megtalálhatóak voltak a cég jól bevált acélajtói, tűz- és füstgátló megoldásai T30, T60 és T90- es kivitelekben. Emellett – a megrendelői igényeknek eleget téve – extra minőségű, a piacon a legmagasabb prémium kategóriát képviselő Schörghuber fatokos faajtók is beépítésre kerültek. A Schörghuber ajtók 1962 óta jelentik a magas minőséget: a cég elsőként mutatta be a faanyagból készült tűzálló ajtót, mellyel forradalmasították az ipart. A Hörmann Schörghuber ajtók arra összpontosítanak, hogy a funkcionalitást és a design egy ajtóban egyesítsék, magas minőséggel párosítva. Erősségük abban rejlik, hogy egy ajtókészletben egyesülnek a különböző funkciók, mint például a tűzálló, füstmentes és akusztikai jellemzők. Számos jóváhagyás, vizsgálati jelentés és tanúsítvány garantálja a maximális biztonságot és védelmet.
 

„Számtalan kihívással találkoztunk ebben az igen nagy volumenű, de építészetileg gyönyörű projektben. Ezen kihívások közül a maximális prémium termékréteget képző Schörghuber faajtók használata, valamint az irodai részben beépített síkban záródó, falc nélküli, rejtett pántolású fatokos faajtók beszerelését emelném ki” – mondta el a projekttel kapcsolatban Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezetője.

A projektben a Hörmann további beltéri ajtókat épített be, ezzel is erősítve ezt az üzletágát, valamint – ennek segítségével – azt az általános képet is árnyalta, hogy kizárólag garázskapu gyártó lenne. Az egykori Postapalota felújításában a Hörmann Hungária megjelentette egyedi falburkolatos ajtóit is, mely így egy igazán exkluzív megjelenést biztosít a most elkészülő konferenciateremnek. A Hörmann közel féléves projektjében nemcsak a magas minőség volt az elsődleges, hanem az is, hogy a termékek mindegyike nagy igénybevételt is kibírjon, valamint egységes, esztétikai megjelenést is biztosítson.
 


A Postapalotáról készült cikkünk erre a linkre kattintva olvasható.Kapcsolódó tartalmak

Funkcionalitás vagy design a hétköznapokban?

Funkcionalitás vagy design a hétköznapokban?

Egyikről sem kell lemondanunk a másik javára. 

Iroda és közösségi tér a várban – a Csillagerőd képekben

Iroda és közösségi tér a várban – a Csillagerőd képekben

Bejártuk a teljes körű rekonstrukción átesett, bővített komáromi erődítményt.

Mit tanulhat az állatkerttől egy gimnázium?

Mit tanulhat az állatkerttől egy gimnázium?

Dúll Andrea környezetpszichológus a mikroszinttől építené fel az ideális iskolát.

Hirdetés