Hirdetés

 

\r\n\r\n

Az Octogon magazin 2014/3-as számában gazdag külföldi válogatást közlünk Portugáliától Hollandián át Ausztriáig. De új irodai, és budapesti vendéglátó-ipari terek is reflektorfénybe kerülnek.

140 oldal, színes


1 950 Ft

Előfizetőknek 1 460 Ft


A tartalomból

Az Octogon magazin 2014/3-as számában gazdag külföldi válogatást közlünk Portugáliától Hollandián át Ausztriáig. De új irodai, és budapesti vendéglátó-ipari terek is reflektorfénybe kerülnek.

LAPSZÁMUNK LETÖLTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE (PDF)! 

Külső munkatársaink régóta járják már a világot, élőben látják a nyugat-európai építészet történéseit, szólaltatják meg a tervezőket. Matúz Melinda legutóbb a zwollei Museum De Fundatie 19. századi klasszicizáló épületének merész buborékforma kibővítését követte nyomon (ép. Hubert-Jan Henket), valamint Emilel Lamerst faggatta Amsterdamban, egy pavilonépületében ülve (természetesen Lamers épületről van szó). Míg Cser Brigitta a portugálok egyik kedvenc tervezőjének, José Mateusnak „metafizikus dobozházában” járt. Szépvölgyi Viktória Bécsbe utazott, hogy jelen legyen a császárváros jelentős eseményén, a Dominique Perrault tervezte DC towers megnyitóján. Szerzőnk bejárta és bemutatja az épületet, valamint megszólaltatta a tervezőt is. Itthon pedig egy csobánkai házat nézett meg: egy fiatal építész, Börzsei Tamás első megvalósult privát megbízása ez, melynek belsőépítészete az építész és munkatársai, vagyis a BLOKK építész műhely és a megbízó közös elgondolása szerint jött létre.
 
A két évtizede dinamikus átalakulásban lévő XIII. kerület külső részén átadták a TIBA Építész Stúdió legújabb irodaházát, a Váci Greenst, pontosabban a több tömbből álló komplexum első tagját.  A városrész-rehabilitációval kapcsolt nagyberuházás nyitányán mi is ott jártunk. Szintén régóta várt megnyitón járt munkatársunk, ez már az V. kerület és az Eiffel Palace. A Pesti Hírlap egykori, Korb Flóris és Giergl Kálmán tervei alapján épült historikus épületet a faszádizmus (sokak által bírált, mások által üdvözölt) gyakorlata alapján fejlesztettek irodaházzá. Néhány kerülettel arrébb, az EMKE Irodaház első pillantásra nem ennyire látványosan, de mégis jelentős átalakításon esett át: földszinti terei nagyszerű, a közönség számára is nyitott enteriőrt kaptak, a redesign a LAB 5 tervezőinek kreativitását dicséri. révén.  S ha már átalakítás, a Kossuth téren/a tér alatt történt beruházásról külön mellékletben olvashatnak.

Mindezeken fölül van még (egyebek mellett): szárinterjú Hosaka Takeshivel - interjúer Irimiás Balázs, CEVISAMA 2014 – vagyis cikk napjaink burkolattrendjeiről, beszámoló a Moholy-Kozma ösztöndíjasok (csendes) kiállításáról és elemzés a Vigadóban látható Makovecz-kiállításról.


Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.Kapcsolódó cikkek

151

151 - 2019/3

Megjelent az Octogon Magazin új lapszáma! Többek között az újpesti Új Vásárcsarnok és Kulturális Rendezvényközpont,  a lengyelországi kvadráns ház, az angyalföldi Klapka Központ, egy hűvösvölgyi családi ház került a lapba.

Megjelent az Octogon Deco 2019/2-es lapszáma

0 - 2019/2

Megjelent az Octogon deco legújabb, 2019/2. száma, melynek fókuszában a fürdők állnak. Stílusvariációk, színkombinációk és csúcsminőség: oldalainkon bemutatjuk az idei frankfurti ISH kiállítás legjobb megoldásait. Papageno ihlette lakás, egy villaépület a 3. kerületben, Vitra Concept Store, Káli Home és egy interjú a szellemi értékteremtés fontosságáról – ez mind az új lapszámban.

150

150 - 2019/2

Megjelent az Octogon Magazin új lapszáma! Többek között a Nemzeti Táncszínház épülete, három különleges budai családi ház, az első vidéki LEED Gold minősítésű iroda, a legújabb trendekkel lépést tartó hotelek, és egy különleges finn projekt került a lapba.

Hirdetés