Hirdetés

Múlt, jelen és jövő - ezek az Octogon Magazin 2019/4-es lapszámának legfontosabb kulcsszavai.  Megmutatjuk a szoftverfejlesztésnek otthont adó Hortonworks irodát, a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőt, de olvashattok a Brunszvik-kastélyról is.

140 oldal, színes


2 500 Ft

Előfizetőknek 1 460 Ft


A tartalomból

Múlt, jelen, jövő

Múlt és jelen együtt végtelen téma, viccelődhetnénk, de inkább az érdemi párbeszéd kedvéért szűkítsük le a kört: építészet, hazai építészet, Octogon Magazin 2019/4-es lapszám. Múlt, jelen és jövő viszonyrendszere számos épületnél visszaköszön, még a Hortonworks irodájánál is, ami pedig egy igen fiatal iparág, a szoftverfejlesztés otthona.

De olvashattok a Kendik Géza-féle hétvégi házról is, ami a környezet, a helyi tudás, a helyi anyagok tiszteletét járatja a csúcsra, miközben számos építészeti megoldással gondoskodik a lakók és vendégeik tökéletes nyugalmáról.

Kihagyhatatlan történet a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőé, ahol majdnem érintetlenül, ráadásul egyben maradt meg a harmincas, hatvanas és hetvenes évek fénykorának atmoszférája, újabb rétegződésként pedig megjelennek a jelen fejlesztései, illetve a Barcsay Jenő-mozaikok, amelyeket egy lebontott újpesti fürdőből hoztak át.

Múlt-jelen-jövő témában mégis talán a martonvásári Brunszvik-kastély a legfontosabb a 152-es lapszámból. A terület 1775-ben került a családhoz, az eredeti egyszintes barokk kúria a korszakok során fokozatosan kastéllyá alakult át, néhány hete pedig agrárinnovációs központot avattak a területen. Az Agroverzum fontos állomás: egy modern üvegszárny találkozása a kastéllyal, amelynek falai közt számos meghatározó mezőgazdasági kérdés mellett a klímaváltozást is tanulmányozhatjuk. Ez utóbbi pontnál eldől, hogy lesz-e olyan jövőnk, hogy tudjunk egyáltalán beszélgetni.

De nem is írtunk le mindent, nézzétek inkább a témákat – idősíkoktól függetlenül is!

A szerk.

TÖLTSD LE A TELJES LAPSZÁMOT ITT!

Tartalomjegyzék

KÜLFÖLD

 • Csatlós Hanna: Zsírégetés a kínai luxusban – Fitneszközpont Pekingben – Bara Ákos, Maximilián Tóth Miklós, Vető Péter

VILLA

 • Molnár Szilvia: Tájjal élve – Családi ház az Ürömhegyen – Jánszky Györgyi Teréz, Markó Balázs DLA

ITTHON

 • Ujlaky-Gazdag István: Nyugalom – Hétvégi ház a Vértesben – Kendik Géza, Láng Nóra
 • Martinkó József: Kis lak áll a nagy Balaton partján – Családi ház Balatonalmádiban – Tomay Tamás

BUDAPEST

 • Götz Eszter: Fénykorok atmoszférája – A Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő – Németh Márta, Horváth Noémi, Páhi András

ITTHON

 • Ujlaky-Gazdag István: A legkomolyabb játszóház – Az Agroverzum látogatóközpont Martonvásáron – Pálinkás István, Hajósné Jauch Katalin, Hajós Imre – Szabó Csilla, Radnóczy Eszter
 • Fenes Tamás DLA: Polgári térkapcsolatok – Új városháza Törökbálinton – Keller Ferenc, Láris Barnabás, Szabó Dávid

DESIGN RANDOM - IRODA

 • Kovács Péter: Új állomás – Hortonworks irodatér – Bonta Gáspár
 • Molnár Szilvia: Új narratíva – HillSide Unione–C Kft. és Leones QSR Kft. irodák – Mag Ildikó 

DESIGN LOKÁTOR

 • Molnár Szilvia: Szívvel rajzolva – Kislakás Budapesten, a Hajnóczy utcában – Alvégi Lóci
 • Csatlós Hanna: A könyvesbolt, ahová csak besétálsz – Új Libri a Nyugatnál – Szendrő Péter DLA, Orbán Ákos
 • Bán Dávid: Színekben fürdőzve – Formabontó fürdő Zalakaroson – Ekler Dezső, Szőke Erzsébet – Medveczky Kazimir


Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.Kapcsolódó cikkek

Horizont

153 - 2019/5

Széles perspektívát kínál az augusztus elején megjelent számunk, így nemcsak az utolsó nyári hónap minden egyes napsugarát szívhatjuk magunkba a vízpartokon vagy a világ elől elbújva, de különböző világokban is elmerülhetünk az Octogont olvasva.

151

151 - 2019/3

Megjelent az Octogon Magazin új lapszáma! Többek között az újpesti Új Vásárcsarnok és Kulturális Rendezvényközpont,  a lengyelországi kvadráns ház, az angyalföldi Klapka Központ, egy hűvösvölgyi családi ház került a lapba.

150

150 - 2019/2

Megjelent az Octogon Magazin új lapszáma! Többek között a Nemzeti Táncszínház épülete, három különleges budai családi ház, az első vidéki LEED Gold minősítésű iroda, a legújabb trendekkel lépést tartó hotelek, és egy különleges finn projekt került a lapba.

Hirdetés