16 év után teljesen új arculattal jelent meg az OCTOGON magazin legfrissebb száma. A megújult lapban most egy 16 oldalas Várkert Bazár melléklet található, valamint egy extra, bő 80 oldalas FTC-stadion-Groupama Aréna melléklet kíséri.

140 oldal, színes


2 500 Ft

Előfizetőknek 1 460 Ft


A tartalomból

16 év után teljesen új arculattal jelent meg az OCTOGON magazin legfrissebb száma. A megújult lapban most egy 16 oldalas Várkert Bazár melléklet található, valamint egy extra, bő 80 oldalas FTC-stadion-Groupama Aréna melléklet kíséri.

LAPSZÁMUNK LETÖLTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE (PDF)! 

Magazinunk rovatszerkezete nem változott, így kinyitva a lapot, elsőként külföldi levelezőink írásait olvashatják. Egyéb más mellett egy tükröződő, meggyűrt textilre hajazó, lebegő tetőszerkezetű barcelonai használtcikk-piacról (Els Nous Encants Vells), valamint egy kísérletező szellemben megépült dél-londoni családi házról, amelynél az in situ régi épülettöredékekhez merész, corten-felületű új részek csatlakoznak, az építésben aktívan részt vettek az építészek, akik egyben tulajdonosok is (Kew House Dél-Londonban). Angolában, Afrika egyik legdinamikusabban fejlődő városában a törzsi egzotikum és a gyarmati múlt okán jelenlévő portugál modernizmus mellé a kortárs építészet is felzárkózott: helyi igények kiszolgálására, jórész helyi anyagokból tervezett többszintes lakóházat a portugál építész, Pedro Appleton. 

Bujnovszky Tamás idén is végigfotózta a Hello Woodot Csórompusztán, majd megörökítette napjaink legizgalmasabb hazai kezdeményezése, a pannonhalmi Arcus Temporum Művészeti Fesztivál helyspecifikus installációját. Képei + fesztivál-beszámolóink Itthon rovatunkban láthatók/olvashatók, ugyanitt, nyárbúcsúztató képek kíséretében bemutatunk egy nagyszerű Tóth László (Tóth Project Építésziroda) tervezte tóparti nyaralót.  
  
Design rovatainkat szakrális térrel indítjuk: A váci Alsóvárosi temető ravatalozója Kiss Zsombor érzékeny belsőépítészeti és grafikai tervei nyomán kifinomult, ünnepélyes, egyúttal minden ízében kortárs belső teret nyert. 

Nálunk szinte teljességgel ismeretlen a gazdag múltú brazil formatervezés. A több mint 200 milliós lakosú ország designer doyenjével, Sergio Rodrigues-zel készült interjút közlünk. szomorú aktualitást is kapott ez a beszélgetés, mivel az idén 87 esztendős Rodrigues éppen lapunk készítése közben hunyt el - egyik, ha nem a legutolsó interjúját az OCTOGON-nak adta (Mester, nyugodjék békében!). Nem kevésbé ismeretlen itthon az argentin designvilág. Négy fiatal argentin tervező nevével és motorbicikli-prototípusával volt tele ősszel a világsajtó. Az ifjak egyike, Fermín Indavere nem olyan régen Budapesten járt, Soós Boriska, grafikus azonnal kifaggatta őt a Sudaca nevű motorbicikliről és az argentin művészeti felsőoktatás állapotáról. Ám nem csupán argentin, de magyar formatervezők nevei is mind gyakrabban jelennek meg a világsajtóban, más mellett, a Red Dot díjak okán. Akikről olvashatnak: a 25 éves Nagy Dániel, ő a víz nélküli mosógép-, illetve egy speciális fogászati hátizsáktervével nyerte el a Red Dot/design concept díját, Borzák Márton pedig édesapja, Borzák Tibor: P.S. – Titkok a barguzini csontváz körül című sikerkönyvének páratlan vizuális koncepciója után kapott piros pontot (communication design-kategóriában). 


Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.Kapcsolódó cikkek

Octogon 165

165 - 2021/1

Megjelent az OCTOGON magazin idei első, immár hagyományosan műemlékes lapszáma. Címlapon az Irányi Palota felújítása, belül sok egyéb mellett interjú Zoboki Gáborral a készülő Operaházról, kritika a Szervita téri Emerald Residence-ről, a Széchenyi-hegyi TV-torony rekonstrukciója, a Drechsler-palota újjászületése. Hangsúlyozzuk: sok egyéb mellett!

Tomay Tamás házai sohasem adják könnyen magukat

Tomay Tamás házai sohasem adják könnyen magukat

Négyrészes cikksorozatunkban a múlt héten elhunyt Tomay Tamás építészre emlékezünk - második rész.

Hirdetés