Hirdetés

16 év után teljesen új arculattal jelent meg az OCTOGON magazin legfrissebb száma. A megújult lapban most egy 16 oldalas Várkert Bazár melléklet található, valamint egy extra, bő 80 oldalas FTC-stadion-Groupama Aréna melléklet kíséri.

140 oldal, színes


1 950 Ft

Előfizetőknek 1 460 Ft


A tartalomból

16 év után teljesen új arculattal jelent meg az OCTOGON magazin legfrissebb száma. A megújult lapban most egy 16 oldalas Várkert Bazár melléklet található, valamint egy extra, bő 80 oldalas FTC-stadion-Groupama Aréna melléklet kíséri.

LAPSZÁMUNK LETÖLTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE (PDF)! 

Magazinunk rovatszerkezete nem változott, így kinyitva a lapot, elsőként külföldi levelezőink írásait olvashatják. Egyéb más mellett egy tükröződő, meggyűrt textilre hajazó, lebegő tetőszerkezetű barcelonai használtcikk-piacról (Els Nous Encants Vells), valamint egy kísérletező szellemben megépült dél-londoni családi házról, amelynél az in situ régi épülettöredékekhez merész, corten-felületű új részek csatlakoznak, az építésben aktívan részt vettek az építészek, akik egyben tulajdonosok is (Kew House Dél-Londonban). Angolában, Afrika egyik legdinamikusabban fejlődő városában a törzsi egzotikum és a gyarmati múlt okán jelenlévő portugál modernizmus mellé a kortárs építészet is felzárkózott: helyi igények kiszolgálására, jórész helyi anyagokból tervezett többszintes lakóházat a portugál építész, Pedro Appleton. 

Bujnovszky Tamás idén is végigfotózta a Hello Woodot Csórompusztán, majd megörökítette napjaink legizgalmasabb hazai kezdeményezése, a pannonhalmi Arcus Temporum Művészeti Fesztivál helyspecifikus installációját. Képei + fesztivál-beszámolóink Itthon rovatunkban láthatók/olvashatók, ugyanitt, nyárbúcsúztató képek kíséretében bemutatunk egy nagyszerű Tóth László (Tóth Project Építésziroda) tervezte tóparti nyaralót.  
  
Design rovatainkat szakrális térrel indítjuk: A váci Alsóvárosi temető ravatalozója Kiss Zsombor érzékeny belsőépítészeti és grafikai tervei nyomán kifinomult, ünnepélyes, egyúttal minden ízében kortárs belső teret nyert. 

Nálunk szinte teljességgel ismeretlen a gazdag múltú brazil formatervezés. A több mint 200 milliós lakosú ország designer doyenjével, Sergio Rodrigues-zel készült interjút közlünk. szomorú aktualitást is kapott ez a beszélgetés, mivel az idén 87 esztendős Rodrigues éppen lapunk készítése közben hunyt el - egyik, ha nem a legutolsó interjúját az OCTOGON-nak adta (Mester, nyugodjék békében!). Nem kevésbé ismeretlen itthon az argentin designvilág. Négy fiatal argentin tervező nevével és motorbicikli-prototípusával volt tele ősszel a világsajtó. Az ifjak egyike, Fermín Indavere nem olyan régen Budapesten járt, Soós Boriska, grafikus azonnal kifaggatta őt a Sudaca nevű motorbicikliről és az argentin művészeti felsőoktatás állapotáról. Ám nem csupán argentin, de magyar formatervezők nevei is mind gyakrabban jelennek meg a világsajtóban, más mellett, a Red Dot díjak okán. Akikről olvashatnak: a 25 éves Nagy Dániel, ő a víz nélküli mosógép-, illetve egy speciális fogászati hátizsáktervével nyerte el a Red Dot/design concept díját, Borzák Márton pedig édesapja, Borzák Tibor: P.S. – Titkok a barguzini csontváz körül című sikerkönyvének páratlan vizuális koncepciója után kapott piros pontot (communication design-kategóriában). 


Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.Kapcsolódó cikkek

Megjelent az Octogon Deco 2019/2-es lapszáma

0 - 2019/2

Megjelent az Octogon deco legújabb, 2019/2. száma, melynek fókuszában a fürdők állnak. Stílusvariációk, színkombinációk és csúcsminőség: oldalainkon bemutatjuk az idei frankfurti ISH kiállítás legjobb megoldásait. Papageno ihlette lakás, egy villaépület a 3. kerületben, Vitra Concept Store, Káli Home és egy interjú a szellemi értékteremtés fontosságáról – ez mind az új lapszámban.

150

150 - 2019/2

Megjelent az Octogon Magazin új lapszáma! Többek között a Nemzeti Táncszínház épülete, három különleges budai családi ház, az első vidéki LEED Gold minősítésű iroda, a legújabb trendekkel lépést tartó hotelek, és egy különleges finn projekt került a lapba.

Octogon Deco - online előfizetés

0 - 2019/1

Hogyan juthatsz hozzá a magazinhoz?

Mivel sok megkeresést kaptunk arra vonatkozóan, hogy weboldalunkon is elő lehessen fizetni a magazinra, mostantól ide kattintva megtehetitek. Emellett természetesen a kéthavonta megjelenő magazint Budapesten eléritek a nagyobb bevásárlóközpontokban (pl.: Mammut, MOM Park, Terminál, Árkád), illetve az Inmedio és Relay üzletekben, ahogy vidéken is. További üzletekről ezen a linken tájékozódhattok

A lentiekben a 2019/1-es lapszámunkba tekinthettek bele.

Hirdetés