A Budapesti Metropolitan Egyetem kétnapos, ingyenesen látogatható rendezvényt szervez

Négy szakmai művészeti projekt összeolvasztásával hívta életre a Metuscope Filmszemlét a Budapesti Metropolitan Egyetem. A kétnapos szemle az egyetem hallgatóinak munkáival és házigazdaként Till Attilával várja az érdeklődőket, az ingyenes eseménynek pedig a Corvin Mozi ad otthont.

A Metuscope Filmszemle 2024 a korábban nagy sikerrel bevezetett animációs (ANIMASCOPE), mozgóképes (CINEMASCOPE) és média design (FUTUROSCOPE) szakmai területeken végzett hallgatók diplomamunkáinak seregszemléit, valamint a tavalyi évben először megrendezett, I. METUSCOPE online Filmszemlét egyesíti.

A szemle betekintést ad a METU végzős animáció-, mozgókép-, valamint média design szakos hallgatóinak diplomamunkáiba, bemutat továbbá válogatott vizsgafilmeket, valamint a vendégként résztvevő Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karának kisjátékfilmjeit is. Emellett a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívumnak köszönhetően egy igazán különleges animációs rövidfilm-válogatással tiszteleg az esemény a 110 éves magyar animáció mesterei előtt. A filmvetítések mellett szakmai kerekasztal beszélgetéseken is részt vehet, aki ellátogat a kétnapos eseményre, április 26-án és 27-én.

A fontos társadalmi kérdéseket feszegető vagy éppen a tudat legbelsőbb titkait és legmélyebb félelmeit feldolgozó filmek mellett könnyedebb és abszurd alkotásokat is láthatunk a két nap során. A filmszemlén bemutatott művek többsége most először látható nagyvásznon, és a nemzetközi filmfesztiválszereplések miatt egy darabig nem is lesznek nyilvánosan elérhetők.

„A Budapesti Metropolitan Egyetem olyan inspiráló közeg, ahol hallgató és oktató egyaránt megtalálja személyes és szakmai kiteljesedésének útját. Oktatói egyben mentorok is, akik a hallgatókkal partnerként, az önálló gondolkodást, kreativitást fejlesztve dolgoznak együtt. Ez a filmes seregszemle ennek a közös útnak az eredménye” – jegyezte meg Csizmadi Péter a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Kar dékánja.

A kétnapos Metuscope Filmszemle 2024 ingyen látogatható, de a belépés előzetes regisztrációhoz kötött. A részletes program és a regisztrációs felület itt érhető el.

Forrás: Sajtóanyag
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

METU DIPLOMA SHOW a Magyar Nemzeti Galériában

METU DIPLOMA SHOW a Magyar Nemzeti Galériában

Az álom tematikájú divatbemutatón egyszerre mutatkoztak be a textilekkel és az ékszerekkel dolgozó hallgatók.

Gary Oldman Dürerként is jól fest | „Popművészeti” relációk

Gary Oldman Dürerként is jól fest | „Popművészeti” relációk

Újabb izgalmas filmes-képzőművészeti kapcsolódások, sorozatunk legújabb részében.

Hirdetés