Hirdetés
  • 2022-02-02 09:00
  • Deco

Kék szimfónia

A befektetési céllal vásárolt, eladásra szánt lakás felújításakor az eklektikus épület értékeinek megóvása, ugyanakkor a kortárs design és a legújabb technikai vívmányok magas színvonalú megjelenítése volt a cél, ezért a nagyvonalú átépítés során kizárólag természetes, jó minőségű, megbízható forrásból származó anyagokkal dolgoztak.

Igazán szerethető a pesti belváros 19. század végét idéző utcáinak sajátos hangulata. Sorra támadnak fel poraikból a szebb időket megélt, régi paloták, és olykor, a megújuló homlokzatok mögött mélyebbre ható változások is történnek. Egyre több az olyan példa, amikor a régi lakásokat friss szemléletű, korszerű szakmai tudással rendelkező tervezők a 21. század színvonalára emelik. Cikkünk az Octogon Deco 2020/1-es lapszámából.
 

Az étkező a nappalival közös helyiségben kapott helyet, elegáns kárpitozott karfás székekkel körbeülhető asztallal


A felújításoknak ez a fajtája értékteremtő, a valaha kiváló minőségben épült, rangos palotáknál pedig jobb kiindulási pontot keresve sem lehetne találni. A körfolyosós, negyedik emeleti lakás – amit egykor a mostani méreteinél jóval nagyobb, reprezentatívabb ingatlanból választottak le –, sok apró, sötét helyiséggel rendelkezett, és semmiféle nagyvonalúságot nem tükrözött, noha ezen a környéken ezt joggal várnánk.

Közvetlenül a lépcsőházból nyíló bejárata mellett egykori cselédajtóval is rendelkezik, ami a függőfolyosóról érhető el. A függőfolyosó lakás előtti szakaszát már az előző lakók leválasztották, de most, a korszerűsítésnek köszönhetően üvegdobozzá alakították át, ami télikertként funkcionál.
 


Ami a belső tereket illeti, egy központi tengelyre fűzték fel a közösségi helyiségeket a tervezők, míg az intim zóna a nappaliból közelíthető meg két irányba. Letisztult formavilágú, nagyobb méretű bútorokkal igyekeztek hangsúlyozni a kényelmes, nagyvonalú tereket, a nyugodt, harmonikus légkört pedig a szürke különböző árnyalatai és néhány kék színfolt biztosítja.

Első osztályú anyagokkal dolgoztak, diófurnér-parkettával burkolták a padlót, és a tömörfa nyílászárók mellett intelligens, bárhonnan kezelhető gépészetet építettek be.
 

A minőségi anyagok, a kifinomult ízléssel válogatott berendezés és a középre szervezett bútorok mellett, amitől nagyvonalú, elegáns tereket kaptak, a lakás igazi különlegessége a függőfolyosóról leválasztott, télikertként funkcionáló üvegdoboz, ami egy kis lounge helyiségnek is beillik.

A modern design darabokhoz stukkókkal díszített falfelületek és mennyezet párosul, de még a beépített konyhabútor frontjai is a klasszikus eleganciát idézik. A minőségi munka és az alapvetően semleges színpalettát felvonultató terek meghozták a sikert: a lakás még a teljes befejezés előtt új tulajdonosra talált.
 

 

Alapterület: 145,5 m2
Helyszín: Budapest, Steindl Imre utca

Tervezők: Szabó Z. Milán, Bertóty Eszter


 

Még több és nagyobb fotókért katt a képgalériára! 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Best of Deco 2021 | Afrikai fűszerezés
  • 2021-12-28 11:00
  • Deco

Best of Deco 2021 | Afrikai fűszerezés

Az év végéhez közeledve Szász Kati, az Octogon Deco magazin főszerkesztője kiemelt 10 meghatározó belsőépítészeti projektet a 2021-ben megjelent lapszámokból. Ezúttal íme a Szakos Andrea által tervezett Király utcai lakás, amelyet korábbi cikkünk újraközlésével idézünk fel.

Best of Deco 2021 | Polgári pompa
  • 2021-12-27 11:00
  • Deco

Best of Deco 2021 | Polgári pompa

Az év végéhez közeledve Szász Kati, az Octogon Deco magazin főszerkesztője kiemelt 10 meghatározó belsőépítészeti projektet a 2021-ben megjelent lapszámokból. Ezúttal íme a Tonwe Annamária által tervezett belvárosi lakás, amelyet korábbi cikkünk újraközlésével idézünk fel.

Hollywood trip a pesti Broadwayn
  • 2021-11-08 11:00
  • Deco

Hollywood trip a pesti Broadwayn

Sötét tónusok, természetes anyagok high-tech megoldásokkal kombinálva – mindez bátor választás egy belvárosi lakásban, ahol az intim zónák így is otthonosan kuckósak maradtak.

Hirdetés