Hirdetés

A CHB támogatásával állít ki a Codolagni a DMY International Design Festivalon. 

Hirdetés

Június 2-5. között rendezik meg Berlin legjelentősebb designvásárát és kiállítását, a DMY International Design Festivalt. Az egykori erőműből átalakított rendezvényközpontban, a Kraftwerk Berlinben idén 14. alkalommal megszervezett fesztiválon a magyar kreatív ipart Kodolányi Gábor és Halász Katalin, azaz a Codolagni képviseli, a Collegium Hungaricum Berlin és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. 

fotó © Codolagni

A Codolagni a magyar kreatív ipar sajátos, színes szereplője, amely 2009-es alapítása óta széleskörű ismertségre tett szert a minőségi design iránt érdeklődők között. Kodolányi Gábor és Halász Katalin győri bázisú cége kisszériás, magas kvalitású bútorok, lámpák és kiegészítők tervezésével és gyártásával foglalkozik. A stiláris kategóriákat elutasítva a Codolagni szabadon formált termékeit kizárólag a tervezők személyisége határozza meg – a szándék az, hogy a személyes hang mellett megmaradhasson az alkotás szabadsága is. 

fotó © Codolagni

A DMY International Design Festival alatt a Codolagni két kollekciója, a Lido és a Nilson darabjait mutatja be önálló standján. A letisztult formavilágú, a bútorok időtlen megoldásokkal dolgoznak, játékosságuk, szokatlan megoldásaik azonban bármilyen enteriőrben központi darabbá teszi őket. Az elmúlt évek alatt a Codolagni termékei többek között a The Sunday Times, a Financial Times Weekend, az ELLE Decoration UK és az Interni lapjain mutatkozhattak be, így a cég pozitív visszhangra számít a németországi megjelenéssel is.

A Codolagni berlini jelenlétét a Collegium Hungaricum Berlin segíti, a Nemzeti Kulturális Alap által a magyar innováció és kreatív ipar külföldi bemutatkozására biztosított támogatásból. 

fotó © Codolagni

A DMY International Design Festival 2016-ban 14. évébe lépett. A kezdetekkor még DesignMai néven futó fesztivál néhány esztendő alatt vált Berlin designszcénájának meghatározó, nemzetközi eseményévé. A fesztivál spektruma az ipari formatervezéstől a divaton és a tervezőgrafikán keresztül a kommunikáció-design és a média design területéig terjed. Az egykor erőműként szolgáló Kraftwerk Berlin ikonikus háttérként szolgál a fesztivál számára, amelyen 2015-ben 21 ország 107 kiállítója és 314 tervezője mutatta meg legfrissebb munkáit.  

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A menekültügy margójára - kamarakiállítás

A menekültügy margójára - kamarakiállítás

​A FUGA kiállítása az elmúlt napok, hetek, hónapok és évek menekültügyi nehézségeire és kihívásaira reflektál.

Te egyenes vonalakkal álmodtál, én görbékkel

Te egyenes vonalakkal álmodtál, én görbékkel

A Trafó Galéria csoportos kiállítása a kortárs képzőművészetben zajló digitális esztétikai forradalomra fókuszál.

Kelet-Szlovákia kortárs építészete

Kelet-Szlovákia kortárs építészete

A FUGA kiállításának fókuszában az új évezred első évtizedében született építészeti megoldások állnak. 

Hirdetés