De skandináv és modern kivitelben is elérhető, nyitható tetővel és wifivel működtethető fűtéssel.

Rengeteg történés fémjelzi világszerte az idén 100 éves Bauhaus irányzatot: kiállítások, konferenciák, épületbejárások, újragyártották Walter Gropius lámpáját, cégeknek terveztek Bauhaus logókat, és az Octogon is részt vett egy Bauhaus ihlette szemüveg létrehozásában. A formabontó ötletek sorát tovább gazdagítja a Forbes magazin által bemutatott magyar találmány, a Waff, amely négylábú kedvenceinknek készült ház, és akár Bauhaus stílusban is elérhető. 

Waff kutyaház Bauhaus stílusban - Fotó: waff.hu

A Waff ötletgazdája Gallai Gábor, akinek küldetése, hogy egyedi tervezésű, modernista kutyaházakkal formálja a magyarok ízlését a kutyaházak terén. Gallai többek között dolgozott a reklám- és a nyomdaiparban is, a Waff ötlete öt éve született meg a fejében.

Biciklizés közben jött a felismerés, amikor feltűnt neki a gyönyörű kertes házak és a hagyományos kutyaházak közötti kontraszt, hogy esetleg lenne piaci igény egyedi tervezésű kutyaházakra. A ház ára nagyjából 270–300 ezer forint körül mozog.

A vállalkozást nyár elején indította el, azóta 7 kutyaházat adott el, az első teljes üzleti évben 40-50 ház eladásával kalkulál. Egyelőre Magyarországon ad csak el, de hosszú távú céljai között szerepel nyugati piac meghódítása is.

A házakat Gábor egy építész ismerőse, Szász Loránd tervezte, a teljes tervezési folyamat nagyjából egy évig tartott. A tervező először úgy gondolta, hogy nem igazán építésznek való feladat kutyaházat tervezni, de mindjárt más megvilágításba került a projekt, amikor a formavilágukat építészeti stílusokhoz kötötte.

Waff kutyaház modern stílusban - Fotó: waff.huWaff kutyaház skandináv stílusban - Fotó: waff.hu

Így jelenleg háromféle típus elérhető: a Bauhaus, a skandináv és a modern. A kivitelezést egy törökbálinti üzem, az MW Design intézi.

A Waff házak alapanyaga háromrétegű vízálló ragasztású lucfenyő: a hagyományos kutyaházakban használt rönkfával ellentétben ez nem vetemedik, vízálló és strapabíró. A szigetelést újrahasznosított, jól szellőző, de nem éghető ásványgyapotból oldották meg, és egy termofüggöny is gondoskodik a kutyák kellemes hőérzetéről. A ház talpa rozsdamentes acélból van (a cél itt is a szellőztethetőség), a tető más kutyaházakhoz hasonlóan nyitható, és ha mindez nem lenne elég, van wifivel működtethető fűtés is.

Forrás: Forbes, waff.hu
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Mies van der Rohe stílusában tervezett tribünt egy olasz építésziroda

Mies van der Rohe stílusában tervezett tribünt egy olasz építésziroda

A focipályához tartozó lelátót egy berlini múzeum ihlette.

After Bauhaus kiállítás nyílt Rómában, MOME-s hallgatók munkáiból

After Bauhaus kiállítás nyílt Rómában, MOME-s hallgatók munkáiból

A Római Magyar Akadémián rendezett kiállítás február 28-ig látogatható. 

A Le Corbuffet szakácskönyv a 20. század legnagyobb művészeit idézi meg

A Le Corbuffet szakácskönyv a 20. század legnagyobb művészeit idézi meg

Nagy-Macaroni László sajtos tésztájától egészen  Mies van der Roe mártásáig.

Hirdetés