De skandináv és modern kivitelben is elérhető, nyitható tetővel és wifivel működtethető fűtéssel.

Rengeteg történés fémjelzi világszerte az idén 100 éves Bauhaus irányzatot: kiállítások, konferenciák, épületbejárások, újragyártották Walter Gropius lámpáját, cégeknek terveztek Bauhaus logókat, és az Octogon is részt vett egy Bauhaus ihlette szemüveg létrehozásában. A formabontó ötletek sorát tovább gazdagítja a Forbes magazin által bemutatott magyar találmány, a Waff, amely négylábú kedvenceinknek készült ház, és akár Bauhaus stílusban is elérhető. 

Waff kutyaház Bauhaus stílusban - Fotó: waff.hu

A Waff ötletgazdája Gallai Gábor, akinek küldetése, hogy egyedi tervezésű, modernista kutyaházakkal formálja a magyarok ízlését a kutyaházak terén. Gallai többek között dolgozott a reklám- és a nyomdaiparban is, a Waff ötlete öt éve született meg a fejében.

Biciklizés közben jött a felismerés, amikor feltűnt neki a gyönyörű kertes házak és a hagyományos kutyaházak közötti kontraszt, hogy esetleg lenne piaci igény egyedi tervezésű kutyaházakra. A ház ára nagyjából 270–300 ezer forint körül mozog.

A vállalkozást nyár elején indította el, azóta 7 kutyaházat adott el, az első teljes üzleti évben 40-50 ház eladásával kalkulál. Egyelőre Magyarországon ad csak el, de hosszú távú céljai között szerepel nyugati piac meghódítása is.

A házakat Gábor egy építész ismerőse, Szász Loránd tervezte, a teljes tervezési folyamat nagyjából egy évig tartott. A tervező először úgy gondolta, hogy nem igazán építésznek való feladat kutyaházat tervezni, de mindjárt más megvilágításba került a projekt, amikor a formavilágukat építészeti stílusokhoz kötötte.

Waff kutyaház modern stílusban - Fotó: waff.huWaff kutyaház skandináv stílusban - Fotó: waff.hu

Így jelenleg háromféle típus elérhető: a Bauhaus, a skandináv és a modern. A kivitelezést egy törökbálinti üzem, az MW Design intézi.

A Waff házak alapanyaga háromrétegű vízálló ragasztású lucfenyő: a hagyományos kutyaházakban használt rönkfával ellentétben ez nem vetemedik, vízálló és strapabíró. A szigetelést újrahasznosított, jól szellőző, de nem éghető ásványgyapotból oldották meg, és egy termofüggöny is gondoskodik a kutyák kellemes hőérzetéről. A ház talpa rozsdamentes acélból van (a cél itt is a szellőztethetőség), a tető más kutyaházakhoz hasonlóan nyitható, és ha mindez nem lenne elég, van wifivel működtethető fűtés is.

Forrás: Forbes, waff.hu
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Mit jelenthet Európának a Bauhaus második hulláma?

Mit jelenthet Európának a Bauhaus második hulláma?

Az európai vezetők nemcsak az építészeti, de a mentalitásbeli megújulást is várják tőle.                     

A kutyaházak legjobbjait bemutató kiállítás nyílt Londonban

A kutyaházak legjobbjait bemutató kiállítás nyílt Londonban

A tárlatot kutyák is látogathatják. 

Új Bauhaus iskola létrehozását kezdeményezi az Európai Bizottság

Új Bauhaus iskola létrehozását kezdeményezi az Európai Bizottság

Az építészetnek meg kell újulnia, fenntarthatóbb épületeket kell tervezni, ennek ösztönzésére pedig kell egy közös alkotói tér.

Hirdetés