Hirdetés

Az I. kerület impozáns részén, kivételes szépségű nagypolgári lakás nyerte el új formáját úgy, hogy értő kezekbe került, így megőrizhette értékeit, miközben a legkorszerűbb elvárásoknak is megfelel.

Néhány perc sétára a Budai Várnegyedtől, közel a Batthyány térhez – ahol újabban divatos hotelek és impozáns irodák vetik meg a lábukat –, a lakások között is akad néhány igazi gyöngyszem, ami őrzi a nagypolgári adottságokat és értékeket.

A lakás legnagyobb ékessége az eredeti, száz éves, kézzel faragott famennyezet, ami mind a mai napig magán viseli az ‘56-os forradalom puskagolyó ütötte nyomait. Domináns, sötét tónusú, gyönyörűen megmunkált felületével meghatározza az enteriőrt, miközben alatta a klasszikus és modern, fényűző és minőségi helyiségek terülnek el kényelmes léptékkel.

Hatásosan folytatják a mennyezet díszítettségét a kazettás oldalfalak, a természetes fény megsorozásáról pedig az egységes, elegánsan fényes padlóburkolat gondoskodik. Ugyanakkor ez a klasszikus eleganciát képviselő, világos háttér hatásos kontrasztot képez a modern vonalú bútorokkal, amik hol finom bézs tónusukkal, máskor merész, sötétebb felületeikkel töltik be a tágas tereket.

A modern, egyenes vonalú konyhabútor, fényes szürke frontjaival és elegáns, onyx burkolatú félszigetével a tervezőiroda koncepciója szerint készült, sötétebb tónusú fa elemei a mennyezettel teremtenek kapcsolatot.

A minőségi anyagok, egyedi bútorok, beépített szekrények mellett, egyedi beltéri ajtókat is kapott a lakás, de a luxus érzetéhez a különleges LED csíkokkal kiegészített világítás is hozzájárul, ami kiemeli a belsőépítészeti megoldások szépségét.

A szín és anyaghasználat következetesen halad végig az egész lakáson, így még grandiózusabbnak tűnik az összkép – az már tervezői bravúr, ahogy az enteriőrök legapróbb részletei is harmonikusan simulnak egymáshoz. Persze a modern kor igényeinek megfelelő funkciókat is a lakás adottságaihoz kellett igazítani. Így született meg végül a fény-árny játékban fürdőző amerikai konyha, ami a nappalival közös teret valóságos szalonná avatja.

A kanapé, a dohányzóasztal és a komód is egyedi tervek alapján készült a modern bútorokkal berendezett nappaliban, ahol az egyes funkciókat a bútorok jelölik ki a tágas, multifunkciós térben.

Ugyanakkor a lakás a jelenlegi rendkívüli helyzethez is bármikor alkalmazkodik, legyen szó otthoni irodáról vagy egy egész éjszakát betöltő filmmaratonról. Végeredményben ez a belvárosi lakás emelkedett kortalanságával a folyamatosságot jeleníti meg: amellett, hogy megőrzi a klasszikus értékeket, a legkorszerűbb elvárásoknak is eleget tesz, és mindezt egyedi, stílusos és harmonikus egységként mutatja föl leendő lakóinak.

Az ágy, az éjjeliszekrények és a gardrób is egyedi, ide tervezett darabok a vendéghálóban, amihez saját fürdő is tartozik. Sötét és világos tónusok játéka mozgatja meg itt a teret, aminek hatásos kiegészítője a világítás.Egyedi ágyat és éjjeliszekrényeket kapott a centrálisan berendezett főháló, ami a multifunkciós közösségi térből nyílik.
Tervező: Kenway Property

 

Még több és nagyobb fotókért katt a képgalériára!

 


Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.

A magazin a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Organikus modern
  • 2022-03-30 09:00
  • Deco

Organikus modern

Nagypolgári otthon a Spirit Home tervezésében.

Építészeti köznyelv, ausztrál módra

Építészeti köznyelv, ausztrál módra

Az építészet polgári nyelvén mesél Jimmy Thompson perth-i otthona.

OCTOGON hunters | A legmenőbb lakóhajók

OCTOGON hunters | A legmenőbb lakóhajók

Levadásztuk a legmenőbb lakóhajókat!

Hirdetés