Hirdetés

A Kaspersky Lab bemutatja a világ legelső Antarktiszi Biennáléját. Az expedíció célja az emberiség jövőjének és kultúrájának felkutatása.

Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab alapítója és elnök-vezérigazgatója csatlakozik az első Antarktiszi Biennáléhoz, az első olyan kreatív utazáshoz, amely összehozza a művészeket, a tudósokat és a technológiai újítókat a világ minden tájáról, hogy felfedezzék és bemutassák az Antarktisz univerzális kultúráját különböző kontextusokban.  A művészeti projekt a Kaspersky támogatásával jött létre. A 12 napos expedíció Argentínából indul az Antarktiszra, az expedícióban részt vevők mindannyian művészeti alkotások hoznak létre.
A művészeti felfedezőút az UNESCO védnöksége alatt március 16-án indul Ushuaiaból, a világ legdélebbi városából az „Akademik Ioffe” nevű kutatóhajóval. A megállók során a részt vevő művészek objekteket, installációkat hoznak létre, valamint előadásokat és színjátékokat írnak és adnak elő. A műalkotások témája a mobilitás, az ökológiai kompatibilitás, a művészi kifejezőkészség és a konceptuális művészet.  Az utazás során létrehozott műalkotásokat a világ kiemelkedő múzeumaiban és kiállítótermeiben fogják bemutatni."Az Antarktisz az utolsó igazánfüggetlen, szabad hely a Földön. Az 1959-es Antarktisz-egyezmény alapján, ill. a szerződéshez kapcsolódó nemzetközi megállapodások szerint a területet kizárólag az emberiség érdekében kreatív tevékenységekre és tudományos kutatás céljából használható." – mondta Alexander Ponomarev, a projekt vezetője, művész, tengerész és filozófus. "Az Antarktisz egy olyan kontinens, amely képes arra ösztönözni az embereket, hogy átgondolják az emberiség jövőjét és kultúráját. Az első Antarktiszi Biennálé lehetőséget ad arra, hogy az utazás során átértékeljük az életet a bolygónkon."A projekthez számos elismert nemzetközi művész csatlakozott, köztük Tomas Saraceno, Zhang Enli, Lara Favaretto, Matthew Ritchie és Hani Rashid. 

Alexander Ponomarev úgy véli, hogy ez az út forradalmi, mivel ez "egy egyedülálló szociokulturális jelenség". 
"A hagyományos nemzeti pavilonok helyett a csapat az Antarktisz jeges kontinensével fog szembesülni. Luxus apartmanok helyett aszketikus kabinokban fogunk élni. Öncélú művészeti tévutak helyett, együtt fogjuk megtapasztalni az igazi természetet és a tudathasadást, amelyhez a tudósokkal, futuristákkal és innovátorokkal folytatott párbeszédek útján érünk el.” – magyarázta Alexander Ponomarev. "Korábban is támogattunk antarktiszi expedíciót a múltban, de ez lesz a legnagyobb projekt számunkra a kontinensen. Ez egy lenyűgöző kezdeményezés, amikor megláttam a szervezők szenvedélyes hozzáállását a projekthez, azonnal eldöntöttem, hogy támogatom a projektet. Az Antarktisz, egy olyan hely, ami semmihez sem hasonlítható a világon: egy érintetlen, független kontinens határok nélkül, egyszerre szép és törékeny és elérhetetlen vadon. Már voltam ott és azt hiszem, ez egy nagyon inspiráló hely a művészek számára. Izgatott vagyok, hogy részt veszek az expedíción, és alig várom, hogy láthassam a műalkotásokat, amelyeket ez az utazás ihletett.” – mondta Eugene Kaspersky. 

 

forrás: sajtóközlemény

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Cool faktortól a második otthonig

Cool faktortól a második otthonig

10 év a hazai iroda designban.

Megjelent az Octogon Deco 2018/6-os lapszáma
  • 2018-12-11 11:07
  • Deco

Megjelent az Octogon Deco 2018/6-os lapszáma

Készüljünk együtt az ünnepekre! 

Megjelent az Octogon Deco idei ötödik, 2018/5-ös lapszáma
  • 2018-11-06 14:59
  • Deco

Megjelent az Octogon Deco idei ötödik, 2018/5-ös lapszáma

Az Octogon Deco legújabb lapszámában megmutatjuk az Eiffel Palace korona-ékszerét, a Herendi Porcelán Palotát, de fókuszban van a szarvasgomba is.

Hirdetés