Hirdetés

A beruházás várhatóan másfél év múlva kezdődik.

Másfél milliárd forint hazai forrásból fejlesztik a szarvasi Szent Klára Gyógyfürdőt, a beruházás várhatóan másfél év múlva kezdődik.

Dankó Béla országgyűlési képviselő közösségi oldalán számolt be arról, hogy három szabadtéri medencét építenek élményelemekkel (csúszdával, sodróvizes medencével és jakuzzis ülőrésszel), valamint kiszolgáló létesítményekkel kiegészítve. A kormány 125 millió forintot már biztosított a megvalósíthatósági tanulmány és a műszaki tervek elkészítésére, a közbeszerzés lebonyolítására és a projektmenedzsmentre.

Dankó Béla szerint a fürdőfejlesztés a már meglévő attrakciókkal – mint az állatpark, az arborétum, a makettpark, a Vízi Színház, a csaknem félmilliárdból megújult Tessedik Sámuel Múzeum vagy a szárazmalom – tovább növeli a mintegy 15 ezres lélekszámú település látogatottságát.

Szarvason a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint 2020-ban 28 ezer vendég szállt meg közel 80 ezer vendégéjszakát generálva. Ennek 97 százaléka belföldi vendég volt.

Az 1902-ben, eredetileg tisztasági fürdőnek épített Szent Klára gyógyfürdő látogatottsága évi 44 ezer körül mozog. A fürdőben a település felszíne alól, 200-280 méter mélyről kinyert, 40-50 fokos gyógyvíz szolgál főként mozgásszervi betegségek kezelésére. A létesítményt 2000-ben már elkezdték fejleszteni, ekkor készült egy sportmedence, egy kisebb látványmedence és felújították a majd száz éves részeket is.

Békés megyében több fürdő fejlesztését jelentették be a közelmúltban hazai forrásból. A Gyulai Várfürdő 2,9 milliárdból; a békési Gyógyfürdő és Uszoda mintegy 2,4 milliárd forintból; a gyomaendrődi Liget fürdő közel 1,3 milliárdból újulhat meg. Az ugyancsak Békés megyei Sarkadon közel egymilliárd forintból tanuszoda épül.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kengo Kuma gránitköve egy múzeumot takar

Kengo Kuma gránitköve egy múzeumot takar

És egy olyan könyvtárt, ami színházzá alakítható.

A világ legkülönlegesebb bicikliparkolója Hágában van

A világ legkülönlegesebb bicikliparkolója Hágában van

Az inspirációt Escher munkássága adta.

Így lesz az elektromos vezetékből menő ruha

Így lesz az elektromos vezetékből menő ruha

Az alkotó kiment a hulladékudvarba, összeszedte a kábeleket és elkészítette a diplomamunkáját.

Hirdetés