A Miele a „konyhai segéd“, a „porszívó tartozék“ és a „barkácsolás“ területén tíz nyomtatható tárgyat kínál.

A prémium háztartási készülék gyártó vállalat, a Miele az ügyfeleinek a 3D4U-val ágazatában világszerte elsőként nyújtja a 3D-ben nyomtatható tartozékok szélesebb sorozatát. Ezt a tíz eszközhöz tartozó adatbázissal indították el, amely a Thingiverse felületen azonnal ingyenesen letölthető. Ezek között konyhai eszközök, porszívó tartozékok és barkácsoláshoz való eszközök is megtalálhatóak. Egyes modellek egyéni mintákkal és paraméterekkel is testreszabhatók.

Az iparban a 3D nyomtatási eljárás régóta a mindennapok része. Manapság azonban már a magánháztartásokban is növekszik ennek a technikának a népszerűsége.

“A 3D4U-val szeretnénk ügyfeleinknek olyan pluszt nyújtani és olyan ötleteket megvalósítani, amely a széleskörű tartozék portfoliónkban még nem jelentek meg”, mondja David Buhl, a Miele bielefeldi gyárának projektvezetője. “Minden részbe beépítjük fejlesztési szakértelmünket, a Miele több mint 90 éves padlóápolási know-how-ját.”


Minden 3D4U tartozék tartalmaz egy leírást a javasolt nyomtatási paraméterekről, amelyet a gyárthatóság szempontjából egy úgynevezett Fused-Layer-Modeling (FLM) nyomtatóval teszteltek. Ez a technológia egy vastag szálat készít, rétegenként rakja le, amíg végül egy lentről felfelé létrehozott tárgy nem jön létre. A 3D eljáráshoz a Miele a PLA (politejsav, polyatic acid) használatát javasolja. Ez az anyag jól felhasználható a háztartási 3D nyomtatókhoz és nagyon elterjedt.

Konyhai segítő, porszívó tartozék és hasznos segítség barkácsoláshoz

A 3D4U elindításához a Miele a „konyhai segéd“, a „porszívó tartozék“ és a „barkácsolás“ területén tíz nyomtatható tárgyat kínál. Van köztük például porelszívó fúráshoz, amelynek designját – a Miele porszívók fejlesztéséhez hasonlóan - számítógépes szimulációval áramlás- optimalizálták. A fogantyúcsőre szerelve, ez a tartozék a falra tapad, és gondoskodik róla, hogy mindkét kéz szabad legyen a fúráshoz.

Hasznos az úgynevezett értéktárgy-szétválasztó is. A rátétben lévő membrán struktúrának köszönhetően ez a porszívó tartozék egy sokoldalú segítség, ha nem szeretnénk, hogy a kisebb értéktárgyak a porzsákba vagy a portartályba kerüljenek. Mindegy, hogy dobozokat, fiókokat vagy kézitáskát porszívózunk, építőjátékot tisztítunk vagy a szőnyegben egy elvesztett fülbevalót keresünk – a piszok eltűnik, az értéktárgy viszont nem.

A 3D4U a konyhához is hasznos tartozékot kínál az otthoni nyomtatáshoz: ilyen például a kávécsipesz. Ezzel az eszközzel a csomagolásokat a kinyitásuk után újra visszazárhatja, és a tartalmát egy forgó zárral egyszerűen adagolhatja. Így a kávébab és más ömlesztett áru hosszabb ideig friss marad. A 3D4U dekor-adagoló személyre szabható, amely egyszerűen kakaóból motívumot rajzol a tejeskávéra vagy a süteményre porcukorból mintát varázsol. Egyedi dekor motívumokhoz csak le kell tölteni a tető-sablont és a kívánt motívumot egy CAD-programmal beilleszteni.

A 3D4U fájlokat itt tudod letölteni.

Forrás: Miele/Sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Designbútorok a 3D nyomtatás gyártási hulladékából

Designbútorok a 3D nyomtatás gyártási hulladékából

Két svájci formatervező drótból és nejlonporból készít mobiliákat, melyeket közelről is megnézhetsz a Határtalan Design kiállításon.

Környezettudatos IKEA-hack egy magyar designertől

Környezettudatos IKEA-hack egy magyar designertől

3D nyomtatás a praktikus design szolgálatában

Földből nyomtatna házakat 3D-ben egy texasi kutatócsoport

Földből nyomtatna házakat 3D-ben egy texasi kutatócsoport

Nemcsak a környezetre gyakorolt negatív hatások, de a költségek is csökkennének.

Hirdetés