A Miele a „konyhai segéd“, a „porszívó tartozék“ és a „barkácsolás“ területén tíz nyomtatható tárgyat kínál.

A prémium háztartási készülék gyártó vállalat, a Miele az ügyfeleinek a 3D4U-val ágazatában világszerte elsőként nyújtja a 3D-ben nyomtatható tartozékok szélesebb sorozatát. Ezt a tíz eszközhöz tartozó adatbázissal indították el, amely a Thingiverse felületen azonnal ingyenesen letölthető. Ezek között konyhai eszközök, porszívó tartozékok és barkácsoláshoz való eszközök is megtalálhatóak. Egyes modellek egyéni mintákkal és paraméterekkel is testreszabhatók.

Az iparban a 3D nyomtatási eljárás régóta a mindennapok része. Manapság azonban már a magánháztartásokban is növekszik ennek a technikának a népszerűsége.

“A 3D4U-val szeretnénk ügyfeleinknek olyan pluszt nyújtani és olyan ötleteket megvalósítani, amely a széleskörű tartozék portfoliónkban még nem jelentek meg”, mondja David Buhl, a Miele bielefeldi gyárának projektvezetője. “Minden részbe beépítjük fejlesztési szakértelmünket, a Miele több mint 90 éves padlóápolási know-how-ját.”


Minden 3D4U tartozék tartalmaz egy leírást a javasolt nyomtatási paraméterekről, amelyet a gyárthatóság szempontjából egy úgynevezett Fused-Layer-Modeling (FLM) nyomtatóval teszteltek. Ez a technológia egy vastag szálat készít, rétegenként rakja le, amíg végül egy lentről felfelé létrehozott tárgy nem jön létre. A 3D eljáráshoz a Miele a PLA (politejsav, polyatic acid) használatát javasolja. Ez az anyag jól felhasználható a háztartási 3D nyomtatókhoz és nagyon elterjedt.

Konyhai segítő, porszívó tartozék és hasznos segítség barkácsoláshoz

A 3D4U elindításához a Miele a „konyhai segéd“, a „porszívó tartozék“ és a „barkácsolás“ területén tíz nyomtatható tárgyat kínál. Van köztük például porelszívó fúráshoz, amelynek designját – a Miele porszívók fejlesztéséhez hasonlóan - számítógépes szimulációval áramlás- optimalizálták. A fogantyúcsőre szerelve, ez a tartozék a falra tapad, és gondoskodik róla, hogy mindkét kéz szabad legyen a fúráshoz.

Hasznos az úgynevezett értéktárgy-szétválasztó is. A rátétben lévő membrán struktúrának köszönhetően ez a porszívó tartozék egy sokoldalú segítség, ha nem szeretnénk, hogy a kisebb értéktárgyak a porzsákba vagy a portartályba kerüljenek. Mindegy, hogy dobozokat, fiókokat vagy kézitáskát porszívózunk, építőjátékot tisztítunk vagy a szőnyegben egy elvesztett fülbevalót keresünk – a piszok eltűnik, az értéktárgy viszont nem.

A 3D4U a konyhához is hasznos tartozékot kínál az otthoni nyomtatáshoz: ilyen például a kávécsipesz. Ezzel az eszközzel a csomagolásokat a kinyitásuk után újra visszazárhatja, és a tartalmát egy forgó zárral egyszerűen adagolhatja. Így a kávébab és más ömlesztett áru hosszabb ideig friss marad. A 3D4U dekor-adagoló személyre szabható, amely egyszerűen kakaóból motívumot rajzol a tejeskávéra vagy a süteményre porcukorból mintát varázsol. Egyedi dekor motívumokhoz csak le kell tölteni a tető-sablont és a kívánt motívumot egy CAD-programmal beilleszteni.

A 3D4U fájlokat itt tudod letölteni.

Forrás: Miele/Sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Otthon nyomtatásban

Otthon nyomtatásban

Nyomtatás alatt áll Spanyolország első 3D printerrel készített épülete.

Delft kék hullámzás

Delft kék hullámzás

Delft kék színű, 3D nyomtatott kerámiával burkolja a RAP stúdió a történelmi kereskedőváros új lakóépületének bejáratát.

Magyarországra is megérkezhetnek a 3D-nyomtatott házak

Magyarországra is megérkezhetnek a 3D-nyomtatott házak

Átadták az első ilyen technológiával készült lakóházat az Észak-Rajna-Vesztfáliai Beckumban.

Hirdetés