A TIBA Architects két munkája is nyert 2022-ben, Public and commercial architecture kategóriában.

Magyarország legnagyobb irodaépülete, a Magyar Telekom Székház és a TIBA Építész Stúdió saját irodája nyerte 2022-ben a BigSEE Építészeti Díját középület kategóriában. Oldalunkon megjelent írásainkból szemlézve ezúton is gratulálunk!

 


A BigSEE rangos elismerése a TIBA Stúdió elvitathatatlan szakértelmének adózik, melyet az irodatervezés területén megvalósult számtalan munkájuk bizonyít. A Telekom székház egyik vezető tervezője, Niczki Tamás az Archdailyn foglalta össze a stúdió e téren szerzett tapasztalatait.

„Az új székház hosszú távú értéket és modern munkahelyet képvisel, energiatakarékos, fenntartható és intelligens technológiákkal, valamint emberbarát belső terekkel. Budapesten is kiemelkedő mérföldkő...”  – írja a BigSEE oldala az indoklásban.

A 2018-ban elkészült, azóta sokszorosan díjazott Telekom székház épületéről az Octogon főszerkesztője, Martinkó József írt az átadás után elemzést a magazin nyomtatott, 148-as (2018/8-as) lapszámában.
 

Fotó: Bujnovszky Tamás

A másik díj a stúdió saját irodáját illette, amely különleges helyet foglal el a magyar  építészeti palettán. Az irodatér a Szent Gellértről elnevezett lazarista kápolna és rendház kollégiumának szeparált, külön megközelíthető, alsó két szintjén került kialakításra. A tervezés során különleges helyzetet teremtett, hogy a megbízó, tervező és az építést levezénylő csapat egy és ugyanaz. Ez lehetőséget adott rá, hogy a végeredmény teljes mértékben személyre szabottan valósuljon meg. 

„...olyan tér jött létre, amelyhez rendkívül erős a kötődésünk, és támogatja bővülő, megváltozott és továbbfejlesztett működésünket.”

Fotó: Batár Zsolt

A stúdió saját irodáját szintén Martinkó József méltatta a 165- ös (2021/1-es), műemlék-felújítás tematikájú lapszámunkban:

A teljes belső rekonstrukció során a tervezők úgy fogalmazták újra a teljes belső térstruktúrát, hogy az eredeti alaprajzi rendszer sajátosságait tiszteletben tartották. Legjellegzetesebb téri karakterelem azonban a feltárt lírai téglafalazat lett. Egy építész munkahely számára álomszerű a régi téglamezők áramló örvénye, ahogyan az egykori kötések és illesztések, a poroszsüveg boltozatok szerkezete megunhatatlanul gazdag részleteivel öleli körbe az itt alkotókat. Kiapadhatatlan inspirációs, építészlélek-simogató látvány ez, ami szinte egy tégla-mandalává szellemül át a hosszas nézelődés során

 

 

További képek a munkákról a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

FIABCI-díjat nyert a Telekom székház, a MOME campus és a Budai Vigadó is

FIABCI-díjat nyert a Telekom székház, a MOME campus és a Budai Vigadó is

Hét-hét kategória, illetve különdíj nyertesei örülhettek a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj átadásán.

Iroda a Szarvasi-Holt-Körös partján

Iroda a Szarvasi-Holt-Körös partján

A TIBA Építész Stúdió, a Telekom székház megálmodója most vidéken tervez irodaházat.

Egyedi világítás a Telekom és a T-Systems közös székházában

Egyedi világítás a Telekom és a T-Systems közös székházában

Az ország legnagyobb irodaházának tervezésekor fő szempont volt a kreatív, inspiráló terek létrehozása.

Hirdetés