A WING Zrt. tulajdonában álló épület az „Iroda kategória” I. helyezettje lett a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázaton.

A legjobb iroda címet nyerte a WING által fejlesztett, a Market Építő Zrt. által kivitelezett Telekom székház a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázaton. A 21. alkalommal megrendezett eseményen magyar és külföldi szakemberekből álló bizottság ítélte oda a díjakat. A pályázaton a kiemelkedő értéket képviselő, világszínvonalú fejlesztéseket díjazzák, és a nyertesek képviselhetik hazájukat a FIABCI World Prix d’Excellence nemzetközi nívódíj pályázaton is.

Az „Iroda kategória” első helyezettje a Telekom HQ (építész: TIBA Építész Stúdió, fejlesztő: WING)

Újabb díjjal gazdagodott a Telekom székház. A WING Zrt. tulajdonában álló és a vállalat fejlesztésében megvalósult, Budapest arculatát is meghatározó épület

az „Iroda kategória” I. helyezettje lett a november 8-án megrendezett Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázat díjátadó gáláján.

A független magyar és nemzetközi szakemberekből álló bizottság idén a Gerbeaud-ház Átrium termében adta át a díjakat. A kategóriagyőztesek képviselhetik hazánkat a FIABCI World Prix d’Excellence elnevezésű nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíj pályázaton is, ahol a hazai sikerek után nemzetközi szinten is megmérettethetik magukat.  

Az ország legnagyobb egy épülettömbben felépült újgenerációs irodaházát a Magyar Telekom hosszú távú szerződés keretében bérli. Az új székház mind műszaki, technológiai, környezetvédelmi és adatvédelmi szempontból is a legszofisztikáltabb épület ma Magyarországon.  A BREEAM Excellent minősítést elsőként szerezte meg hazánkban a 2013-ban bevezetett, szigorúbb szabályozás alapján. Ezzel Magyarország egyik legmagasabb BREEAM minősítéssel rendelkező épületévé is vált. A Könyves Kálmán körút és Üllői út kereszteződésénél álló épület a budapesti nemzetközi repülőtérről és az M5 autópálya felől érkezők számára a belváros kapuját jelenti.

A mintegy 100.000 négyzetméter alapterületű irodaház prémium minőségben, határidőre, a költségkeretet betartva, teljes mértékben a Magyar Telekom igényeire szabva készült el a TIBA Studio építész tervei alapján. Az új Telekom Székház sikerére alapozva a szomszéd teleken, a WING idén elkezdte a legújabb irodafejlesztését a 2021-re elkészülő, Liberty irodaház kivitelezését.  

Forrás: Sajtóközlemény

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Térképen Budapest új, feltörekvő irodaklasztere

Térképen Budapest új, feltörekvő irodaklasztere

Nagyrészt a Ferencvárosban van, de áthúzódik Újbudáig, és a hosszú távú fejlődésében nemigen lehet kételkedni.

Hódít a közös nappali és a közös könyvtár

Hódít a közös nappali és a közös könyvtár

Ez lehet az egyik megoldás a nagyvárosi magány súlyos problémájára. 

FIABCI-díjat nyert a Telekom székház, a MOME campus és a Budai Vigadó is

FIABCI-díjat nyert a Telekom székház, a MOME campus és a Budai Vigadó is

Hét-hét kategória, illetve különdíj nyertesei örülhettek a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj átadásán.

Hirdetés