Miután a légtechnikai rendszerbe integrált UV-C fényes fertőtlenítőket építettek be.

Jelentős fejlesztésen esett át a WING fejlesztésében épült, a Tiba Stúdió tervezte Telekom és T-Systems közös székházának gépészete. A Magyar Telekom Csoport kérésére elindított fejlesztés keretében a légtechnikai rendszerbe integrált, UV-C fényes fertőtlenítőket építettek be, melyek biztosítják a levegő folyamatos vírus- és kórokozó-mentesítését. Itthon először oldották meg ezt a kérdést egy már meglévő épületben, és az ingatlanfejlesztő hasonló megoldást tervez a jelenleg fejlesztés alatt álló zászlóshajója, a Liberty irodaház esetén is. A Telekom székházba a dolgozók május közepétől önkéntes alapon, szigorú biztonsági szabályok mellett térnek vissza, egy még biztonságosabb munkakörnyezetbe. 

A Telekom székház főbejárata bentről

Az épületgépészeti rendszer korszerűsítését elsőként a WING eszközölte egy már felépített irodaházban a Magyar Telekom kezdeményezésére és együttműködésével. A Magyar Telekom Csoport számára fontos munkatársai, ügyfelei és partnerei egészségvédelme, különösen egy világjárvány idején, ezért kereste annak a lehetőségét, hogy hogyan teheti biztonságosabbá a visszatérést budapesti székházában, amely normál körülmények között 5000 fő befogadására alkalmas. A székház épületgépészeti átalakítása után a légtechnikai rendszeren átáramló levegő folyamatos vírus- és kórokozó-mentességét a légcsatornákba integrált, UV-C fényes fertőtlenítők biztosítják. A székház szomszédságában építés alatt álló, szintén a WING által fejlesztett Liberty irodaház is ezzel az eljárással biztosítja majd az egészséges munkakörnyezetet.

Az alkalmazott technológia lényege, hogy az UV-C fény fehérjepusztító hatását, szabályozott körülmények között, az adott légtechnikai rendszerre méretezve, a baktériumok, vírusok és gombák ellen használja. Az erős ultraibolya sugárzás inaktiválja a mikroorganizmusokat, ezzel hozzájárulva a levegő és a felületek higiéniájához.

A technológiát az egészségügyben és az élelmiszergyártásban több éve biztonsággal használják, de mára az irodaházakban is kiemelt szempont lett a kórokozómentes frisslevegővel ellátott munkakörnyezet biztosítása. Ez az eljárás akár egy influenzajárvány esetén is fontos szerepet játszhat a megbetegedés esélyének csökkentésében, de szinte elengedhetetlené válhat a tavaly megjelent koronavírus-járvány elleni védekezés következő időszakában.

Kiváló légutánpótlás, huzatmentes légcserével

„A Telekom és a T-Systems közös székháza szomszédságában épülő Liberty irodaház különlegességét modern és színes megjelenésén túl az általa nyújtott egyedi, az irodapiacon eddig nem tapasztalt, humán fókuszú megoldásai jelentik. Felelősségteljes ingatlanfejlesztőként kiemelten nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy környezettudatos, a dolgozók jóllétét, egészségének megőrzését támogató komplexumokat hozzunk létre, amelyek felkészültek a jövő kihívásaira és biztonságot nyújtanak a megváltozott egészségügyi környezetben is” – mondta Schőmer Norbert, a WING irodafejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettese.

A Liberty így a fejlett technológiákon és a kényelmen túl a lehető legbiztonságosabb környezetben fogadja leendő bérlőit 2022 második felétől. Az egész épületben kiváló légutánpótlást, ugyanakkor huzatmentes légcserét biztosít majd a tervezett hűtőgerendás rendszer, amelyet a légcsatornák rendszeres, preventív fertőtlenítése és az új UVC rendszer egészít ki.

A recepción egészségvédelemre képzett portaszolgálat fogadja majd az érkezőket, ezért a szakemberek képzettségüknek köszönhetően azonnal segítséget tudnak nyújtani szükség esetén. Már a tervezés folyamán odafigyelt a WING arra, hogy minimalizálja a szükséges fizikai kontaktusokat, így érintésmentes vezérléssel működtethető majd a világítás- és a hőmérsékletszabályozás, a csapok és szappanadagolók, valamint a beléptetés is így működik majd ebben az új épületben.

A túlzsúfoltság elkerülése érdekében iroda és étterem foglaltág-jelzőrendszerrel rendelkezik majd a Liberty, a parkolás követhetőségét pedig applikáció segíti. Az irodaterek könnyedén, akár 1-50 fős helyiségekre is feloszthatók lesznek, valamint a fejlesztő-tulajdonos a liftek bérlőnkénti oszthatóságát is meg tudja oldani a szükséges távolságtartás érdekében.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egyedi világítás a Telekom és a T-Systems közös székházában

Egyedi világítás a Telekom és a T-Systems közös székházában

Az ország legnagyobb irodaházának tervezésekor fő szempont volt a kreatív, inspiráló terek létrehozása.

A WING lett a legjobb magyarországi fejlesztő

A WING lett a legjobb magyarországi fejlesztő

A Real Estate Awardson a WING nyerte a „Legjobb fejlesztő Magyarországon” és a „Legjobb irodafejlesztő Magyarországon” díjakat.

Elindította szállodai üzletágát a WING

Elindította szállodai üzletágát a WING

A vállalat egyedülálló módon az ingatlanpiac minden szegmensében jelen van.

Hirdetés