Az Infoparkban, a Duna partján álló épületben 1500 szoftverfejlesztő mérnök dolgozhat.

Az ünnepélyes szalagátvágással jelképesen és hivatalosan is átadták az evosoft székházat kedd délelőtt. Az online eseményen egy drónvideó segítségével bejárhattuk a LEED Gold minősítést kapó 22 800 négyzetméteres épületet. A közel 1000 m2-es tetőterasszal büszkélkedő irodaház az infopark szélén épült fel, dunai panorámával. Az épületben 1500 szoftverfejlesztő mérnök dolgozhat egyszerre, az irodák mellett az 1400 m2-es laboratóriumban.

Petényi István, az evosoft Hungary ügyvezetője megköszönte a kivitelezésben részt vevő cégek közreműködését, és kiemelte, hogy a járványhelyzet ellenére határidőben, a várt minőségben készült el az épület. Petényi az egyetemek közelségét is hangsúlyozta, mint a további együttműködési lehetőségek elősegítőjét. Beszélt a közösség és közösségépítés szerepéről, ami hasonlóan fontos, mint az innováció.

Itthon több mint egymillió négyzetméter ingatlant valósítottunk meg, és további félmillió van – kezdte beszédét Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója. Speciális tevékenységnek nevezte meg, hogy tech cégeknek építenek komplex székházakat, ahol tudás alapú és K+F tevékenység végezhetőek, melyek itthoni jelenléte kulcsfontosságú a magyar gazdaság számára.

„Ennek az infrastruktúrának a kiépítésében a WING örömmel szerepet vállal, ez az egyik erősségünk” – jegyezte meg.

Különlegesnek nevezte meg a hatalmas boltívet, amelynek segítségével a ház Dunával szembeni részéből is látszik a folyó, ami azért is fontos, mert az inspiráló terekből sokkal hatékonyabban lehet dolgozni.

Peter Körte, a Siemens AG CTO-ja, Chief Strategy Officer-je videobeszédben köszöntötte a nézőket. Hangsúlyozta, hogy a Siemens elkötelezett Magyarország iránt, aminek csak az egyik megnyilvánulása az ország legnagyobb szoftverfejlesztő központja. A Siemens több mint négyezer embert foglalkoztat Magyarországon, és több területen (közlekedés, orvosi eszközök) élvonalbeli fejlesztőmunkát végez.

Végül Dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár elmondta, hogy „a koronavírus-válságban megláttuk a lehetőséget, hogy a magyarok többsége ehhez hasonló munkahelyen dolgozzon”, ezért is vezettek be nyolchetes képzéseket, ahol jellemzően korábbi vendéglátóipari dolgozókat képeztek át programozóvá. „A válság idején nyitott informatikai képzéseinket tovább folytatjuk az újraindítás idején” – jelentette ki. Az evosoftnál nemcsak a vállalkozás innovatív, hanem maga az épület is, ahol humán fókuszú munka folyik – tette hozzá. 

Záróakkordként az ünnepélyes szalagátvágással a résztvevők felavatták az épületet, amivel hivatalosan is megnyitotta kapuit az evosoft székház.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A WING lett a legjobb magyarországi fejlesztő

A WING lett a legjobb magyarországi fejlesztő

A Real Estate Awardson a WING nyerte a „Legjobb fejlesztő Magyarországon” és a „Legjobb irodafejlesztő Magyarországon” díjakat.

Elindította szállodai üzletágát a WING

Elindította szállodai üzletágát a WING

A vállalat egyedülálló módon az ingatlanpiac minden szegmensében jelen van.

Már a föld felett zajlik a Metropolitan Garden építése

Már a föld felett zajlik a Metropolitan Garden építése

A pinceszint elkészültével megkezdődtek a földfelszín feletti munkálatok.

Hirdetés