Ők az ingatlanpiac legjobbjai

Kiosztották a Portfolio Property Award díjait, amelyen az év irodaprojektje a Graphisoft Park South és a Telekom új székháza lett.  

A Portfolio által megrendezett Property Investment Forumon immár kilencedik alkalommal osztották ki a Portfolio Property Awards díjait. Egy 8 tagból álló szakmai zsűri döntött az év irodaprojektjéről (15 ezer négyzetméter alatt és felett), az év irodabérleti és befektetési tranzakciójáról, az év PM és FM cégéről, valamint az év finanszírozójáról. Emellett díjazták az év legjobb koncepcióját is, amelyről a konferencia résztvevői szavazhattak.

 Az év irodaprojektje 15 000 négyzetméter alatt: Graphisoft Park South (építész: Radius B+S, fejlesztő: Graphisoft park) 

2016-ban a Graphisoft Parkban az új bérlői igények miatt a társaság egy újabb, 13 000 négyzetméter alapterületű iroda fejlesztését kezdte meg. A Graphisoft Park South négy blokkból álló épületegyüttes 7 900 négyzetméter alapterületű A és B blokkja az 2018 közepén, míg az összesen 5 100 négyzetméter alapterületű C és D blokkok befejezése a harmadik negyedévben történt meg.

 

 


Az év irodaprojektje 15 000 négyzetméter felett: Telekom HQ (építész: TIBA Építész Stúdió, fejlesztő: WING) 

Szeptemberben készült el Magyarország legnagyobb egy épületkomplexumban megvalósult irodaháza, a Telekom és a T-Systems közös székháza. A WING Zrt. által fejlesztett épület bruttó alapterülete 105 ezer négyzetméter, melyből 58 800 négyzetméter a bérbe adható terület, és amely közel 4000 munkaállomást és 4500 munkahelyet biztosít a bérlők számára a következő 15 évben. A Budapest arculatát is meghatározó épületet tervezésekor a fenntarthatóság mellett a kreatív és inspiráló munkakörnyezet kialakítása volt a tervező TIBA Építész Stúdió (Tiba János, Király Zoltán) és a fejlesztő fő célkitűzése. A dolgozók maximális komfortérzetét és kikapcsolódási lehetőségét többek közt egy összesen 2000 négyzetméter alapterületű belső kert, ebben egy 150 négyzetméter felületű belső tó, valamint a tetőszinten található fitnesz központ és panorámás futópálya biztosítja. 

 

Az év irodabérleti tranzakciója: Agora (építész: HB Reavis) - Ügyfél: Raiffeisen Bank 

A Raiffeisen Bank és a nemzetközi ingatlanfejlesztő, HB Reavis között létrejött bérleti megállapodás közel 20 000 négyzetméternyi irodaterületet foglal magába, az Agora Budapest beruházás első elkészülő épületében, az Agora Towerben. A Raiffeisen Bank több mint 1300 munkatársa két különböző irodaházból költözik az új székházba 2020 elején, ezzel az Agora Budapest első épületének közel 60 százalékát foglalja majd el. Az Árpád híd lábánál létrejövő városléptékű beruházás koncepcióját a MAKE Architects vezető tervezője, Florian Frotscher és a FINTA Stúdió közösen álmodták meg. ”Az Agora Budapest tervezése során sokat merítettünk Magyarország gazdag kulturális örökségéből és az ország építészeti hagyományaiból és igyekeztünk beépíteni azt az épületegyüttes apró részleteibe. Egy barátságos, emberközeli, nyitott épületegyüttest terveztünk, amely modern munkakörnyezetet nyújt majd a helyszínen dolgozóknak, amelyben a tágas közösségi terek még kellemesebbé teszik majd az Agora hangulatát.” - mesélte az építész.  

 

Az év koncepciója: Millennium Gardens (építész: FINTA Stúdió, fejlesztő: TriGranit)

​A TriGranit által fejlesztett Millennium Gardens 10 emeletes irodaház, mintegy 37 ezer négyzetméternyi bérbe adható területtel várja a bérlőit a 2020-as várható átadást követően. Az egyedi formavilágú épület a FIABCI-díjas Millennium Városközpont befejező eleme, mely a FINTA Stúdió tervei alapján valósul meg. A teljes üvegfelületű kétszárnyas épületegyüttest a földszint fölött egy impozáns üveghíd köt össze. Az egyes szintek közötti és oldalak mentén húzódó fehér penge-elemek nem csupán egyedivé teszik a négy oldalú üveg homlokzatot, de egyedi dinamikát és egyben letisztultságot is kölcsönöznek az épületnek. Ez a design-megoldás a természetes árnyékolást és komfortérzetet is segíti, összhangban az épület energiatakarékos működésével.

 

 

További díjazottak: 

Az év befektetési tranzakciója: MOM Park - Vevő: OTP Ingatlanalap - Eladó: Morgan Stanley/WING 
Az év Property Management cége: ESTON 
Az év Facility Management cége: Dome FSG 
Az év finanszírozója: UniCredit Bank 

 

A zsűri:

Ágházi Gyula MRICS, vezérigazgató, Gránit Pólus
Futó Gábor, társalapító / tulajdonos, Futureal
Jellinek Dániel, vezérigazgató, Indotek
Kovács Attila MRICS, Managing Partner, Horizon Development
Nagygyörgy Tibor MRICS, tulajdonos - vezérigazgató, Biggeorge Property Zrt.
Noah Steinberg FRICS, elnök-vezérigazgató, elnök, WING, RICS
Scheer Sándor, vezérigazgató, Market Építő Zrt.
Török Árpád MRICS, vezérigazgató, TriGranit

 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Az Agora Budapestben lesz a bp egyik legmodernebb okosirodája

Az Agora Budapestben lesz a bp egyik legmodernebb okosirodája

Szenzoros adatelemző technológia segítségével optimalizálják a munkakörnyezetet.

Hódít a közös nappali és a közös könyvtár

Hódít a közös nappali és a közös könyvtár

Ez lehet az egyik megoldás a nagyvárosi magány súlyos problémájára. 

Ingatlanfejlesztési Nívódíjat nyert a Telekom székház

Ingatlanfejlesztési Nívódíjat nyert a Telekom székház

A WING Zrt. tulajdonában álló épület az „Iroda kategória” I. helyezettje lett a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázaton.

Hirdetés