Hirdetés

BUILDERS - ÉPÍTŐK | könyvbemutató

Épít ~ tesz, alkot, létrehoz, csinál, készít. A Hello Wood könyvbemutatója. 

Bárhogy írjuk körbe, egy a lényeg: az építés egy aktív tevékenység, amelyhez szorosan kapcsolódik az alkotás. Építünk, építkezünk, nem csak puszta kézzel, szavakkal is. Így vagy úgy, de minden nap alkotunk. De mit teszünk a közért, társadalmilag érzékeny szemlélettel?

Elkészült a Hello Wood első, nem csupán szakmailag izgalmas könyve, amely a 21. századi magyar szociális építészetet járja körbe, mindenkinek aki szociálisan érzékeny és osztozik a szerepvállalásban. Mert építeni jó. Építeni fontos. Építeni annyi, mint előre gondolkodni. 

Ennek örömére egy kellemesen nyári hangulatú, boldog fröccsözésbe hajló bemutató eseményt szervezünk a Gólya teraszán, amire nagy örömmel és szeretettel invitálunk titeket! Zene, fröccs, jó idő lesz!

A könyv limitáltan 1000 példányszámban készült, a helyszínen 20% kedvezménnyel kapható. 
Ára 4700 HUF / 15 EUR, előjegyezhető a hello@hellowood.eu címen.

BUILDERS - ÉPÍTŐK | KÖNYVBEMUTATÓ ESEMÉNY
2016.06.27. 18.30
GÓLYA

Megnyitja: Szépe András - szociológus, a Gólya társalapítója és Pozsár Péter, a könyv szerkesztője

A szociális építészet nem új. De vajon mit takar? Észrevettük-e már a környezetünkben? Egyáltalán mi az a szociálisan elkötelezett építészet? Vannak-e, és ha igen, melyek a jelenség kelet-európai sajátosságai? Melyek a projektek mögött húzódó mélyebb motivációk? Hogyan integrálódnak az elkészült alkotások egy közösség életébe? Képesek-e az ilyen kis léptékű építészeti beavatkozások valódi változást generálni?

Erről szól a Hello Wood által szerkesztett és kiadott, most megjelenő, szociálisan elkötelezett magyar építészeti projekteket felvonultató kötet. Célja nem csupán ezen kezdeményezések bemutatása: az elkészült munkák mellett elénk tárja azok hátterét, a mélyebb társadalmi összefüggéseket, lokális problémákat és feladatokat, felvillantja a jelenség magyarországi gyökereit, ismerteti a hazai alkotók nemzetközi kapcsolódásait, tapasztalatait. Az épületek és az építés során születő és erősödő közösségek mellett számos kérdést is felvet:

Az ÉPÍTŐK olyan valóra vált projekteket tár elénk:

• ahol a közösségi szerepvállalás, a nyitottság, a személyes jelenlét, valamint a képesség az együttműködésre és a segítségnyújtásra nem szakmai és nem csupán építészeti kérdés;
• amelyek rávilágítanak arra, hogy mindenkinek lehetősége van képzettségének, képességeinek megfelelő mértékben szerepet vállalni olyan célok elérésében, melyek a közvetlen vagy akár a tágabb környezet minőségét képesek emelni;
• melyek azt üzenik, hogy bárki részt vállalhat az építés folyamatában, és ezáltal a közösségek megteremtésében és fenntartásában.

Ez a könyv ezeknek az embereknek a munkáját mutatja be. Ők az ÉPÍTŐK.

A kiadvány szerzői:

Borbás Péter, Cságoly Ferenc, Fajcsák Dénes és Fábián Gábor, Fehér Bori, Holczer Veronika, Hüttl Sarolta, Irimiás Balázs, Andres Lepik, Kemes Balázs, Michael Müler-Verweyen, Oroszlány Miklós, Pozsár Péter, Somogyi Krisztina, Stein Júlia és Tátrai Ádám, Turi Attila, és a Debreceni Alkotóműhely tagjai.

A kiadványt tervezte Vári János Hunor.

forrás: Facebook esemény

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Szubjektív Makovecz jegyzetek

Szubjektív Makovecz jegyzetek

Építészeti szótár a makoveczi életmű kulcsfogalmaihoz

Szubjektív Makovecz Jegyzetek - könyvbemutató kerekasztal beszélgetés a Kobuci Kertben

Szubjektív Makovecz Jegyzetek - könyvbemutató kerekasztal beszélgetés a Kobuci Kertben

Az ingyenes eseményre június 10-én, csütörtökön 17 órától kerül sor.

Élesben teszteltük a home office netovábbját

Élesben teszteltük a home office netovábbját

Milyen érzés a Hello Wood Workstation kabinjában dolgozni? Kipróbáltuk a MaxCity-ben.

Nincs találat!

Hirdetés