Szabadtéri okosbútorért és a Vörösmarty-emlékmű téli lefedéséért járt az elismerés.

Két díjat is nyert a világ egyik legrangosabb designversenyén, az A’ Design Award & Competition-ön a Hello Wood: a Kígyó és a Kocka nevű okosbútorai platina, a Vörösmarty-emlékmű lefedése ezüst elismerést kapott.

Az okosbútorok az MVM pályázatára készültek, tavaly októberben a nagyméretű, szabadtéri, fából készült, napelemes, USB-aljzattal telefontöltésre is alkalmas, sötétben hangulatvilágítást adó, művészeti alkotásnak is beillő Kocka, illetve Kígyó nevű bútorokat egy-egy általános iskolának, középiskolának, többfunkciós oktatási intézménynek, illetve egy egyetemnek ítélte oda a zsűri.

A Vörösmarty téren álló emlékmű felújítása után a Hello Wood ideiglenes fedést alkotott a téli időszakban a fagyás-olvadás rongáló hatásának kitett mű fölé. „A praktikum csak apropóként szolgált arra, hogy csavarjanak egyet a szoborvédelemről alkotott összes elképzelésünkön és egy 10 méter magas, acélból készült, szakrális hangulatú pavilonnal koronázzák meg az alkotást” – írtuk novemberben.

A Hello Wood mindkét ötlet nemzetközi elterjedésére számít, amire a díjak birtokában tovább nőtt a lehetőség. A verseny honlapján itt találod az okosbútorokat, itt pedig az emlékmű lefedését.

Korábban arról számolhattunk be, hogy a BORD Építész Stúdió-tervezte Debreceni Nemzetközi Iskola az A’Design Award Építészeti Design kategóriájában kapott arany díjazást.

Fotók: Facebook.com/HelloWood
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Öko designtábor, ahová ingyen is eljuthatsz

Öko designtábor, ahová ingyen is eljuthatsz

Videóval pályázhatsz, a legjobb 40 mehet táborozni.

Tökéletes home office a kertben, és még annál is több

Tökéletes home office a kertben, és még annál is több

A Hello Wood Workstation kabinja.

Vidd design-közösségbe a gyereket a karanténból

Vidd design-közösségbe a gyereket a karanténból

Indul a Hello Wood Junior tábor.

Hirdetés