Hirdetés

Szabadtéri okosbútorért és a Vörösmarty-emlékmű téli lefedéséért járt az elismerés.

Két díjat is nyert a világ egyik legrangosabb designversenyén, az A’ Design Award & Competition-ön a Hello Wood: a Kígyó és a Kocka nevű okosbútorai platina, a Vörösmarty-emlékmű lefedése ezüst elismerést kapott.

Az okosbútorok az MVM pályázatára készültek, tavaly októberben a nagyméretű, szabadtéri, fából készült, napelemes, USB-aljzattal telefontöltésre is alkalmas, sötétben hangulatvilágítást adó, művészeti alkotásnak is beillő Kocka, illetve Kígyó nevű bútorokat egy-egy általános iskolának, középiskolának, többfunkciós oktatási intézménynek, illetve egy egyetemnek ítélte oda a zsűri.

A Vörösmarty téren álló emlékmű felújítása után a Hello Wood ideiglenes fedést alkotott a téli időszakban a fagyás-olvadás rongáló hatásának kitett mű fölé. „A praktikum csak apropóként szolgált arra, hogy csavarjanak egyet a szoborvédelemről alkotott összes elképzelésünkön és egy 10 méter magas, acélból készült, szakrális hangulatú pavilonnal koronázzák meg az alkotást” – írtuk novemberben.

A Hello Wood mindkét ötlet nemzetközi elterjedésére számít, amire a díjak birtokában tovább nőtt a lehetőség. A verseny honlapján itt találod az okosbútorokat, itt pedig az emlékmű lefedését.

Korábban arról számolhattunk be, hogy a BORD Építész Stúdió-tervezte Debreceni Nemzetközi Iskola az A’Design Award Építészeti Design kategóriájában kapott arany díjazást.

Fotók: Facebook.com/HelloWood
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Szubjektív Makovecz jegyzetek

Szubjektív Makovecz jegyzetek

Építészeti szótár a makoveczi életmű kulcsfogalmaihoz

Szubjektív Makovecz Jegyzetek - könyvbemutató kerekasztal beszélgetés a Kobuci Kertben

Szubjektív Makovecz Jegyzetek - könyvbemutató kerekasztal beszélgetés a Kobuci Kertben

Az ingyenes eseményre június 10-én, csütörtökön 17 órától kerül sor.

Élesben teszteltük a home office netovábbját

Élesben teszteltük a home office netovábbját

Milyen érzés a Hello Wood Workstation kabinjában dolgozni? Kipróbáltuk a MaxCity-ben.

Hirdetés