A ROCKWOOL "Vízióból kész épület" címmel nemzetközi versenyt szervez építészeknek.

Hirdetés

A legszebb épületeket keresik Magyarországon, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Litvániában, Lettországban és Észtországban. Olyan épületeket, melyek formái magukkal ragadnak, és melyek frappáns építési megoldásokat mutatnak és a modern városképbe jól illeszkednek. "Az esztétikum ereje" a verseny mottója, melyre  Közép-Kelet-Európa tervezőirodáit, építészeit várják.

A 2017-es „Vízióból kész épület” építészverseny díjazott épülete (Óvoda épülete Żory, Lengyelország)

A pályázat kiírói olyan építészeket invitálnak a versenyben való részvételre, akik munkájuk során középpontba állítják a fenntarthatóságot, az esztétikát, és olyan épületeket terveznek, melyek fontos elemei lesznek a jövő városainak. Az ilyen módon tervezett épületek alapvető jellemzői a tűzvédelem, a megfelelő hő- és hangszigetelés, a látványos vizuális megoldások alkalmazása, valamint az újrahasznosítható anyagok használata. Egyszóval: az ilyen épületek egyszerre ember- és környezetbarát módon léteznek.

A pályázatokat 2019. január 31-ig kell elküldeni a contest@rockwool.com címre, a nyertes 5000 eurót, a további három helyezett 1000 eurós díjazásban részesül. Két kategóriában várják az anyagokat:

  • megvalósult, új épület,
  • illetve megvalósult, korszerűsített, felújított épület.

További információkért kattintsatok ide

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Gastro Design 2016: itt a győztesek névsora

Gastro Design 2016: itt a győztesek névsora

Eredetiség, kreativitás, érthetőség, átláthatóság, a kivitelezés minősége, a pályázott munka esztétikai és funkcionális minőségének összhangja. 

Város a kamerádon keresztül - pályázat

Város a kamerádon keresztül - pályázat

A Mindspace nonprofit szervezet és a lengyel Respublica közös videópályázatot hirdet Város a kamerádon keresztül címmel 14 és 30 év közötti fiatalok számára. 

Idén is száz szóban szólt a szó Budapestről

Idén is száz szóban szólt a szó Budapestről

Idén újra 100 szavas budapesti történeteket várt a Mindspace és kapott is, közel 1200-at.

Hirdetés