A munkálatok egyelőre haladnak, de senki nem tudja megmondani, milyen hatással lehet a járvány elhúzódása.

Az építész szakma lehetőségeihez mérten megpróbál alkalmazkodni a koronavírus okozta feltételekhez, azt azonban nem tudni, mit okoz a szakmában a járvány elhúzódása. A WHO jelenlegi adatai szerint a betegek száma százezer felett van, és már nemcsak kínai városokat helyeztek karanténba, hanem Olaszország egésze is vesztegzár alá került. Egyre nagyobb korlátozások lépnek életbe az utazások terén, építészeti konferenciákat halasztanak el, az építészirodák közül egyre többen fordulnak a videokonferenciák felé, hogy biztosítsák a megfelelő információáramlást.

Ezekben a kihívásokkal teli időkben mégis bizakodó James von Klemperer, a KPF építésziroda elnöke, még akkor is, ha cége jelenlegi munkáinak 40%-a Ázsiában zajlik, négy projektjük közvetlenül Vuhanban, a járvány kitörésének epicentrumában. Klemperer elmondta, hogy a vuhani munkavállalóik közül van olyan, akinek családtagja megbetegedett, de

"Kínában közvetve vagy közvetlenül mindenkit érint a járvány. Az egészségügyi helyzet ellenére azonban projektjeink haladnak előre, a munkatársaink váltott műszakban dolgoznak, ha valaki a csapatból lebetegedne, bőven van utánpótlás. Az alkalmazottak jó része távmunkában dolgozik, az elvégzett munkát dokumentáljuk, hogy az alkalmazottak és az ügyfelek is úgy érezhessék, a munka nem állt le, és mindenki megfelelően tájékoztatva van a státuszról." 

A tervezési és építkezési munkálatok folytatódnak, látható volt, ahogyan kínai építőmunkások szájmaszkban építettek fel egy 1000 ágyas kórházat Vuhanban mindössze 10 nap alatt, a mozgósítási potenciál tehát egyelőre nem jelentett akadályt. Hogy miképp hat azonban az építész szakmára a járvány elhúzódása, arra senki nem tudja a választ.

Forrás: Architectural Record
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Elhunyt Luigi Feltrin, az Arper bútorcég alapítója

Elhunyt Luigi Feltrin, az Arper bútorcég alapítója

A 85 éves designer a koronavírus áldozata lett.  

Eddig 178 szemüveget juttatott el a Tipton az egészségügyi dolgozóknak

Eddig 178 szemüveget juttatott el a Tipton az egészségügyi dolgozóknak

A cég a fennálló összes erőforrását a Szemüveget minden hősnek kampányba fekteti.

Itt a városi piac új modellje, amelyet a társadalmi távolságtartás keltett életre

Itt a városi piac új modellje, amelyet a társadalmi távolságtartás keltett életre

A nagyok helyett mikropiacok létrehozását javasolja egy holland építésziroda.

Hirdetés