Hirdetés

A We Love What You Build nemcsak ötletben erős, egyúttal a társadalmi felelősségvállalásban is példát mutat.

Hirdetés

Vannak, akiknek a 2008-as gazdasági válság segített üzleti stratégiájuk újragondolásában, most pedig egy magyar startup is örülhet: a hardcore legózókból élő We Love What You Build (WLWYB) nevű cég megduplázta eladásainak számát, ugyanis az észak-amerikaiak rákattantak a termékükre a karantén alatt, írja a Forbes.

A We Love What You Build arra az el nem múló szenvedélyre alapoz, amelynek gyökereit a gyermekkorban kell keresni, de felnőttkorra teljesedhet ki igazán: ez pedig a legózás. Ez motiválta az alapító Kókai Dávidot is, amikor 2010-ben elindította vállalkozását, amely együttműködik a világ legtöbb top legó építőjével, egyedi készleteiket saját piacterükön értékesítik, ahova bárki feltöltheti az általa tervezett építményt és vásárolhat. A WLWYB ezekből a tervekből készít aztán legókészletet, a viszonteladók és a profi felhasználók mellett magánszemélyek is adnak le rendeléseket.

Megrendeléseik nagy része elsősorban Észak-Amerikából, Nyugat-Európából és Délkelet-Ázsiából érkezik, a járvány idején pedig nagy mértékben megnőtt az Észak-Amerikából befutó megrendelések száma.

„A tranzakciószám több mint a duplájára nőtt az elmúlt időszakban" – mesélte telefonon Kókai Dávid a Forbes-nak. Ezzel párhuzamosan a kosárérték csökkent, így az árbevételünk természetesen nem kétszereződött meg. Azért nőtt meg épp az észak-amerikaiak aránya, mert az ottani építők lettek a legérzékenyebbek arra, hogy promotáljanak, mivel az eladások után jutalékot kapnak."

A WLWYB különlegessége nemcsak a jó ötletben rejlik, hanem azon kevés hazai vállalatok közé tartozik, amely a MARS Alapítvánnyal együttműködve autistákat foglalkoztat.

Forrás: Forbes
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ültess ceruzát, fa lesz belőle!

Ültess ceruzát, fa lesz belőle!

A Sprout nevű dán startup megalkotta a jövő ceruzáját.

Betonból készít villanykapcsolókat egy magyar startup

Betonból készít villanykapcsolókat egy magyar startup

Egy kampány keretében most 300 lelkes jelentkezőt keresnek, akik megrendelik a termékeket.

Interaktív robottárs és gesztusvezérlés a CES-en

Interaktív robottárs és gesztusvezérlés a CES-en

Mesterséges napfényt biztosító készülék, interaktív robottárs és egészségi adatokra épülő szolgáltatás a Samsung újdonságai között.

Hirdetés