Hirdetés

A Borea-családot a repülőgépek ihlették, melyek Lissoni hiába próbált gyerekként megépíteni.

A B&B Italia Borea nevű változatos kültéri kollekcióját Piero Lissoni tervezte, aki számára a legfőbb inspirációt a repülőgépek légies könnyedsége adta. 

„A Borea egy repülőgép. Egy olyan repülőgép, ami leszállt, egy huszonegyedik századi repülőgép, melynek technológiai lelke talán egy másik évszázadba nyúlik vissza. A Borea egy alumínium kollekció, nagyon modern, egymáshoz illeszthető, egy valódi kültéri termék, amelyet esőben is kint lehet hagyni, mégsem történik vele semmi – de a legfonotsabb, hogy úgy néz ki, mint egy repülőgép! Egy olyan időtlen bútorra emlékeztet, ami a huszadik század hagyományait átemeli az új évszázadba”

– mondja el Piero Lissoni, aki a B&B Italia videójában még azt is elárulja, hogy gyerekkorában imádott repülőgépeket építeni, de sosem sikerültek neki, mert túl nehezek lettek, de most a Borea-kollekció darabjainál sikerült megvalósítani, hogy könnyűek legyenek. 

A kollekció darabjainak közös vonása, hogy mindegyiknek csöves fémszerkezete van, és a fémhajlítások felhasználják a repüléstechnikában alkalmazott technikákat, és átemelik azokat a kültéri bútorok világába, így egy összetéveszthetetlen kollekciót hoznak létre. 

A Boreával a B&B Italia ugyancsak hangsúlyozza elkötelezettségét a fenntarthatóság irányában. Az újrahasznosított és újrahasznosítható anyagok felhasználása mellett, a kollekció összes bútora teljesen szétszerelhető, így életciklusuk végén minden egyes elem leválasztható és újrahasznosítható az egyes anyagok számára legmegfelelőbb módon.

Piero Lissono 2017 óta dolgozik együtt a B&B Italiával, január 1. óta pedig művészeti igazgatója is az olasz designbútorokat gyártó cégnek. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Piero Lissoni lesz a B&B Italia művészeti igazgatója

Piero Lissoni lesz a B&B Italia művészeti igazgatója

Az építész 2021. január 1-től tölti be a pozíciót az olasz bútorgyártó cégnél.

Lenyűgöző új bemutatóterembe költözött a Code Showroom

Lenyűgöző új bemutatóterembe költözött a Code Showroom

Impozáns műemléképületben a designbútor-forgalmazó és belsőépítészeti szaküzlet.

Itt van a világ első öntisztító kancsója

Itt van a világ első öntisztító kancsója

A LARQ termékeket kifejlesztő kaliforniai cég célja, hogy csökkentse a világ műanyagtól való függőségét.

Hirdetés