Hirdetés

Az MVRDV holland építésziroda és a Delta Light olyan lámpatest-kollekciót alkottak meg közösen, amelyet az általában hulladéknak tekintett, és ezért kidobott elemek szépsége hívott életre. A formaterv egyszerre talál lehetőséget és szépséget a maradék elemekben, amelyeket normál esetben csak félredobnának. A High Profile széria olyan lámpatestek sorozata, amelyeket az alumíniumprofilok gyártási maradékai ihlettek.Az alapanyagul használt alumínium, képlékeny, könnyű, erős, de mindenekelőtt tartós. A tervezéstől az építészetig, a dekorációtól a művészetig az alumínium újra divatba jött. Lehet fémes, fényvisszaverő és futurisztikus, vagy egyszerűen porszórt, ahogyan a Delta Light és az MVRDV High Profile szériája is.
 


Az indusztriális megjelenést tompítja a profilok színskálája: a sorozat rózsaszín, fehér, türkiz és véletlenszerű színekben érkezik, hozzáadva az MVRDV jól ismert kifejező színhasználatát a Delta Light tipikus színpalettájához.
 


A kollekció egy aszimmetrikus kialakítású fali lámpatestet, egy szabadon álló modellt és egy kocka alakú függőlámpatestet tartalmaz.
 


A FORMATERV 2022-BEN A DEZEEN AWARDS NYERTESE VOLT AZ ÉV LIGHTING DESIGNJA KATEGÓRIÁBAN.

A High Profile az eldobott anyagok zseniális felhasználása egy nagyon erős narratíva létrehozására.

A lámpatest a legkülönfélébb esztétikai elemekhez is jól illeszkedik, legyen szó akár a fém-, akár a pasztellszínű modellekről.


 

BE LIGHT! Web | Facebook Instagram | Linkedin

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Zöld kanyon

Zöld kanyon

Ragyogó oázis szeli ketté a metropolisz felhőkarcolóját.

Járókelők a felüljáró alatt

Járókelők a felüljáró alatt

A zsúfolt úthálózatból kivágott zöld teret kaptak Mumbai lakói.

Hirdetés