Hirdetés

Egy hátizsákkal és egy üres füzettel felkeresi Groningen lakóit.

„Első dolgom lesz egy üres füzettel a hátizsákomban biciklire ülni vagy gyalogoson elindulni, felkeresni a városlakókat, beszélgetni velük. Abban bízom, hogy minél többekkel lesz lehetőségem párbeszédbe elegyedni” – mondja Nathalie de Vries, az észak-holland Groningen új főépítésze, aki januártól foglalja el pozícióját. 

Forrás: FacebookReitdiephaven, Groningen – Fotó: Nick van der Ende / Unsplash

Nathalie de Vries a város főépítészeként olyan ambiciózus tervek megvalósítását támogatja majd elmondása szerint, melyek javítanak a groningeni életminőségen. Hogy miként biztosítható, hogy a város a jövőben is időtálló- és okosváros maradjon, a lakókkal folytatott rendszeres párbeszéd nyújthat biztos alapot – mondja az építész, településtervező.

„Nathalie-ban olyan szakemberre találtunk, aki az építészet és a várostervezés terén is magabiztosan mozog. Olyan személy, aki szakértelme által képes a megfelelő irányba terelni Groningen jelentős városépítészeti projektjeit” – véli Roeland van der Schaaf (PvdA), a város területfejlesztésért, lakásépítésért és a környék megújításáért felelős elöljárója.

Nathalie de Vries 2015 és 2019 között a Holland Építészek Királyi Intézetének (BNA) elnöke volt. Az építészettel, designnal és urbanisztikával foglalkozó MVRDV egyik alapítója, a Groninger Múzeum Felügyelőbizottságának tagja, a TU Delft professzora. Feladatának tekinti megmutatni, hogy az építészek miként járulhatnak hozzá társadalmi problémák megoldásához.

Forrás: MVRDV
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy frissen kinevezett hollandiai főépítész első intézkedése

Egy frissen kinevezett hollandiai főépítész első intézkedése

Egy hátizsákkal és egy üres füzettel felkeresi Groningen lakóit.

Mikroklíma Budapesten – az Archikon terve a Nagyvásártelepre

Mikroklíma Budapesten – az Archikon terve a Nagyvásártelepre

Egy olyan városrész koncepciója, ahol az innováció és az új karakter a leghamarabb talál utat magának.

Hirdetés