Egy hátizsákkal és egy üres füzettel felkeresi Groningen lakóit.

„Első dolgom lesz egy üres füzettel a hátizsákomban biciklire ülni vagy gyalogoson elindulni, felkeresni a városlakókat, beszélgetni velük. Abban bízom, hogy minél többekkel lesz lehetőségem párbeszédbe elegyedni” – mondja Nathalie de Vries, az észak-holland Groningen új főépítésze, aki januártól foglalja el pozícióját. 

Forrás: FacebookReitdiephaven, Groningen – Fotó: Nick van der Ende / Unsplash

Nathalie de Vries a város főépítészeként olyan ambiciózus tervek megvalósítását támogatja majd elmondása szerint, melyek javítanak a groningeni életminőségen. Hogy miként biztosítható, hogy a város a jövőben is időtálló- és okosváros maradjon, a lakókkal folytatott rendszeres párbeszéd nyújthat biztos alapot – mondja az építész, településtervező.

„Nathalie-ban olyan szakemberre találtunk, aki az építészet és a várostervezés terén is magabiztosan mozog. Olyan személy, aki szakértelme által képes a megfelelő irányba terelni Groningen jelentős városépítészeti projektjeit” – véli Roeland van der Schaaf (PvdA), a város területfejlesztésért, lakásépítésért és a környék megújításáért felelős elöljárója.

Nathalie de Vries 2015 és 2019 között a Holland Építészek Királyi Intézetének (BNA) elnöke volt. Az építészettel, designnal és urbanisztikával foglalkozó MVRDV egyik alapítója, a Groninger Múzeum Felügyelőbizottságának tagja, a TU Delft professzora. Feladatának tekinti megmutatni, hogy az építészek miként járulhatnak hozzá társadalmi problémák megoldásához.

Forrás: MVRDV
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

„Az ölelés metaforája jelenik meg abban, ahogy a fém struktúra körülfonja a finom anyagokat”

„Az ölelés metaforája jelenik meg abban, ahogy a fém struktúra körülfonja a finom anyagokat”

A 360 Design Budapest kiállításon Kele Sára nemrég Red Dot „Best of the Best” díjat elnyert Tangens bútorcsaládja is megtekinthető.

Tárgyak a jövő tervezőitől

Tárgyak a jövő tervezőitől

A MOME Tárgyalkotás szak hallgatóinak kiállítása

Megalakult a Magyar Kertörökség Alapítvány

Megalakult a Magyar Kertörökség Alapítvány

A hírt a fertődi Esterházy-kastélyban tartott Mőcsényi Mihály Kertművészeti és Kerttörténeti Műhely és Konferencián jelentették be.

Hirdetés