Ezúttal az R51 Atelier Budapestben várja a magyar plakátok szerelmeseit a Plakátfiú és a Múzeum Antikvárium közös aukciója.
 

A november 18-i Falra fel! plakátaukción bárki licitálhat a világszínvonalon alkotó, múlt századi magyar grafikusok remekeire. A 150-nél is több tételből álló árverési anyagban ezúttal is filmes, zenei, kiállítási, propaganda- és reklámplakátok, hirdetmények, valamint falragaszok kerülnek kalapács alá.

A Falra fel! 6.0 aukciós anyagának egyik kiemelkedő tétele a Szibéria című filmhez készített plakát, mely a berlini fogorvos, Hans Sachs tulajdonát képezte azzal a 12.500 másikkal egyetemben, melyeket Joseph Goebbels parancsára a Kristályéjszakán foglaltak le tőle.

Sachs rendelkezett a legnagyobb háború előtti gyűjteménnyel valószínűleg nem csak Németországban, hanem az egész világon.

 

Volt idő, amikor mindenki teleragasztotta a falakat személyes kedvenceivel: zenekarok, autók vagy éppen lengén öltözött nők köszöntek ránk kollégiumi szobák, öltözőszekrények, műhelyek és edzőtermek falairól. A gyűjtőszenvedély ugyan sokaknál elmúlt, azonban vannak, akik máig szívesen őrzik a múlt egy-egy darabját, ráadásul egy jól megtervezett, szépen megrajzolt, bekeretezett plakát valóban feldobja a környezetét.

Legyen bármi is a cél, ma már van bőven miből meríteni, ha egy jó állapotban lévő, megfelelően őrzött és tárolt plakátot szeretnénk beszerezni. A Falra fel! ezt az igényt igyekszik kielégíteni hosszú évek óta, igen széles spektrumban, mind a korszakot, mind a témát illetően. 

 

 

A Plakátfiú és a Múzeum Antikvárium gondosan ügyeltek arra, hogy az eladásra kínált 150-nél is több tétel között a boxmeccstől az eucharisztikus világkongresszuson és rockkoncerten át a klasszikus moziig minden megtalálható legyen

az pedig már csak rajtunk áll, hogy a Rubik kockát, Papp Lacit vagy Chaplint választjuk-e. 

 

A szervezők McMenemy Márk műsorvezetővel, a hatodik Falra fel! plakátaukció árverésvezetőjével közösen várják a magyar plakátritkaságok és -különlegességek gyűjtőit az R51 Atelier Budapestben, valamint a kijelzők és monitorok elé november 18-án 19 órakor. Azok, akik licitálni szeretnének az élő közvetítésen, november 17-én 19 óráig regisztrálhatnak az axioart.com oldalon.

Az online árverésre ITT lehet jelentkezni.
Az aukció katalógusa ITT tekinthető meg.

További információk az esemény Facebook-oldalán.
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Mától kérhető támogatás a Népi Építészeti Programra

Mától kérhető támogatás a Népi Építészeti Programra

A támogatási kérelem szakmai előkészítésre nyújtható be.

A csuklós villamos legendás magyar formatervezőjéről nevezi el új ösztöndíját a MOME

A csuklós villamos legendás magyar formatervezőjéről nevezi el új ösztöndíját a MOME

Továbbá jelentősen növeli a hallgatóknak nyújtott támogatásait.

Lenyűgöző képek érkeztek a hamarosan elkészülő Nádasdy-kastélyról

Lenyűgöző képek érkeztek a hamarosan elkészülő Nádasdy-kastélyról

A nádasdladányi műemléképület a Nemzeti Kastély- és Várprogram keretében újul meg.

Hirdetés