Jön a Falra fel! 7.0 plakátaukció.

A 7-es szám gyakran a teljességet jelenti, nem véletlenül jelenik meg olyan markánsan az élet minden területén a vallástól a sporton és a kultúrán át a tudományokig. A május 12-i, 7. Falra fel! plakátaukció összeállítása során a szervezők hasonlóképpen törekedtek a teljességre: filmek, zenekarok, reklámok, sport, kultúra, társadalom és politika, minden terület képviselteti magát és a 7 természetesen a filmcímekből sem maradhatott ki. A hét mesterlövész, a Hófehérke és a hét törpe, a Hetedik vagy a Hétévi vágyakozás kötelező darabok, de ezeken kívül még rengeteg válogatni való akad mind a magyar, mind pedig a nemzetközi porondról.

 

 

A plakátok szerelmeseit ezúttal az R51 Atelier Budapestben várja a Plakátfiú és a Múzeum Antikvárium közös árverése, a Falra fel! 7.0-ra, május 12-én. Bárki licitálhat a világszínvonalon alkotó, múlt századi magyar grafikusok remekeire, aki szívesen díszítené egyedi grafikai munkákkal otthona vagy irodája falát. A grafikusművészetet gazdagon reprezentáló, 150-nél is több tételből álló árverési anyagban nagy teret kap a zenei szekció, harminc különböző koncert- és zenekari, sőt, musicalplakáttal is várják a gyűjtőket.

A plakátgyűjtés igazi időutazás, lehet tekerni a kerékpáros versenyek plakátjaiért, és elegáns bőrönddel a Balatonra utazva biztos nem égünk le, ha Fabulont használunk. Éva nejlonharisnyában megünnepelhetjük a fegyveres erők napját, ha éppen olyanunk van, elmehetünk egy Edda vagy Piramis koncertre, de megnézhetjük Veszprémben a Rómeó és Júlia díszelőadását. A rendszerváltó hangulat ugyan már leült, de volt idő, amikor Pozsgay Imrét akartuk köztársasági elnöknek, koncertet tartottunk a kommunizmus áldozatainak emlékére, valamint választhattunk Brezsnyev és Honecker vagy a fiatal szerelmesek csókja között.
 


A plakát sokkal több, mint szobadísz – bár kétségtelen, egy hozzáillő keretben hihetetlen jól mutat a falon –, hiteles korlenyomat, művészeti tárgy és befektetés. Megidézi azt, ami ott és akkor az emberek fejében járt, ami érdekelte és foglalkoztatta őket, legyen az egy jó film vagy egy igazán jó zene, egy esemény vagy egyszerűen csak az, hogy az elektromosság hasznos, de egyben veszélyes is. Minden plakátban ott van az adott korszak üzenete, stílusa, de maga a művész is, aki hol hűen követte az elvárásokat, a közízlést, hol pedig látványosan lázadt ellene.
 

 

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt az R51 Atelier Budapestben, valamint a kijelzők és monitorok elé.
Azok, akik licitálni szeretnének az élő közvetítésen, május 11-én 19 óráig regisztrálhatnak.

Időpont: 2022. május 12. 19:00
Online árverés
Facebook-esemény
Az aukció katalógusa

 

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

10 van, babám!

10 van, babám!

Jubileumi Falra fel! plakátaukció a KÉK-ben

Drakulától a pop artig

Drakulától a pop artig

Jön a Falra fel! 8.0 plakátaukció.

Honeckertől a Hetedikig

Honeckertől a Hetedikig

Jön a Falra fel! 7.0 plakátaukció.

Hirdetés