Hirdetés

4. alkalommal nyílik kiállítás a Határtalan Design keretein belül.

Hirdetés

Geometrikus, organikus és népi inspirációjú jacquard és digitális nyomással készült textilek egyaránt megtalálhatók lesznek az idei kiállításon. A textiltervezőket és gyártókat összefogó Texhibition projekt – melyet Szigeti Szilvia Ferenczy Noémi-díjas textiltervező hívott életre – négy éve működik, a legfrissebb eredményeket a Határtalan Design kiállításon láthatja a nagyközönség.

Tervező: Kollár ÁgnesTervező: Szigeti Szilvia

A projektben textilgyártók – Aste bútorszövet és lakástextil Meritum Kft.,CsárdaTex Kft., Lénárd Kft.– együttműködésével közel húsz textiltervező iparművész fejlesztése valósul meg. A kiállítás célja felhívni a a figyelmet a korábban vezető szerepet betöltő ágazatra, tervezőire és a benne rejlő kreatív potenciálokra. De nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a gyártók és tervezők között létrejöjjön egy mindenki számára előnyös párbeszéd, melynek eredményeként piaci alapon működő együttműködések is létrejöhetnek.

Az idei kollekcióban geometrikus, organikus és folk inspirációjú jacquard és digitális nyomással készült textilek egyaránt megtalálhatók. Az idei fejlesztés a Határtalan Design kiállításon debütál, majd októberben önálló kiállításon a FUGA Budapesti Építészeti Központban láthatja a közönség. A Laguna Lakástextil Nagykereskedés támogatásában idén is egy pályakezdő textiltervező kapja az egyik Határtalan Design díjat, amit a kiállítás megnyitóján, május 30-án adnak át. 

A IV.TEXHIBITION tervezői: Balázs Viola, Csíkszentmihályi Réka, Kanics Márta, Kollár Ágnes, Kovács Bianka Krisztina, Lőrincz V Gabi, Márföldi Dóra, Molnár Viktória, Pájer Emília, Regős Anna, Ruttka Andrea, Söptei Eszter, Szabó Dóra, Szabó Zsuzsi, Szigeti Szilvia, Vető Márta, Zátonyi Lilli, Tóth Dominika

A főoldalon szereplő fotón lévő textilek alkotója: Regős Anna. 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

12 ország designtárgyait hozza el a Határtalan Design

12 ország designtárgyait hozza el a Határtalan Design

Május 31-től várja a design szerelmeseit a Határtalan Design kiállítás az Új Budapest Galériában. 

Busásan megtérült befektetni a designba

Busásan megtérült befektetni a designba

Paradoxonnak hangzik a papírmentes nyomda, de a Varga-Flexónál digitalizálták a folyamatokat, és bevonták a kollégákat a termékfejlesztésbe. 

Ergonomikus szék 3D-s hajlításokkal

Ergonomikus szék 3D-s hajlításokkal

A PlyDesign kollekció legújabb darabja, a Frigate székcsalád strapabíró, tartja a derekat, és nem nyomja a lapockát.

Hirdetés