Hirdetés

\"fotó

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

A Lithuanian Design Forum és a FISE Galéria közös programja.  

A FISE Galériába érkezett a DESIGN LITHUANIA kiállítássorozat, mely minden évben Európa designhetein és fesztiváljain igyekszik bemutatni a litván design legjavát. Franciaország, Finnország, az Egyesült Királyság, Lettország és Fehéroroszország után, idén a DESIGN LITHUANIA elhagyva a Balti-tenger partjait, több mint ezer kilométert utazott, hogy a kortárs litván design először bemutatásra kerülhessen Magyarországon.

Tiksi_ clock by INDI
 
A budapesti Design hét témájára - Otthon, édes otthon - refrektálva a kiállítás látogatói megismerhetnek a kortárs balti tárgykultúrával: többek között bútorokkal, népi motívumokkal díszített egyedi csomagolásokkal, textilmunkákkal és egyéb lakáskiegészítőkkel. Az Design Héten kiállított design tárgyak mindegyike a litván nemzeti formatervezési díj, a GOOD DESIGN 2015 nyertese, néhány alkotás RED DOT, IF és egyéb rangos díjjal is büszkélkedhet.

Naive and My Wrtiting Desk by etc.etc
 
A DESIGN LITHUANIA 2015 / BUDAPEST kiállítás a Litván Design Fórum és a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE) szervezésében, a Litván Kulturális Tanács támogatásának köszönhetően jött létre.

fotó © FISE

fotó © FISE

fotó © FISE
 
Megtekinthető 2015. október 14-ig, hétfőtől-péntekig 13-18 óra között.
FISE: Budapest, Kálmán Imre utca 16.

forrás:sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

TérSzimfóniák kiállítás
  • 2018-04-24 22:03
  • Tér

TérSzimfóniák kiállítás

A FISE Galériában (Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület) rendezett fotókiállításon Réthey-Prikkel Tamás fotográfus munkái lesznek láthatóak. 

most/jetzt - nemzetközi kerámia kiállítás

most/jetzt - nemzetközi kerámia kiállítás

A kieli Muthesius University of Fine Arts and Design, és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar MAMI Kerámia Tanszék hallgatóinak kiállítása.

Tér, forma, test, harmónia

Tér, forma, test, harmónia

A Pető Intézet neveltjeinek alkotásai a FISE Galériában. 

Hirdetés