Az iroda vezetésére Matheidesz Rékát, a WAMP alapítóját kérték fel. 

Tovább erősíti nemzetközi kapcsolatait a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem. Az intézmény célja, hogy aktív pályázati tevékenységén keresztül új együttműködéseket alakítson ki, közös projekteket indítson, a művészeti mellett akár műszaki és üzleti egyetemekkel is. 

Innovációs Központ / Fotó: Bujnovszky Tamás

„Az aktív, ambiciózus pályázati tevékenységnek kiemelt szerepet szánunk a MOME megújításában. Ez stratégiai terület, ami egyszerre fontos az egyetem üzleti modelljének kialakításához, és nemzetközi kapcsolatainak bővítéséhez. Nem csak művészeti, de műszaki vagy éppen üzleti egyetemekkel is”

– hangsúlyozta Böszörményi-Nagy Gergely, az egyetemet fenntartó Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány elnöke. 

A most létrehozott pályázati iroda élére Matheidesz Réka érkezik, akinek neve ismerősen csenghet a kreatív ipar szereplői számára. Matheidesz elismert fejlesztéspolitikai és pályázati szakértő, de a design szakmában a WAMP alapítójaként is ismert. A hazai tervezőknek értékesítési felületet kínáló piactér létrehozásáért 2009-ben elnyerte az EY Év Innovatív Vállalkozója Díját.

Matheidesz Réka és Nagy Zsombor / Fotó: Lakos Máté

„Réka kiemelkedő tudással és komoly tapasztalattal rendelkezik. Nagy előny, hogy több közös projektje is volt már az egyetemmel, például MOMÉ-s hallgatók mentoraként, tehát jól ismeri a közösséget” - hangsúlyozta Nagy Zsombor, a MOME kancellárja.   

„Uniós pályázatok tervezésével és a design népszerűsítésével egyaránt foglalkoztam. Nagy lehetőség számomra, hogy MOMÉ-n ez a két terület összeér. Első feladatom az egyetem pályázati stratégiájának kialakítása lesz. Kedvező az időzítés, hiszen néhány hónapon belül indul az EU következő költségvetési ciklusa, amely sok lehetőséget hoz majd a kreatív ipar területén”

– fogalmazott Matheidesz Réka.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Közösségépítés a Vajdaságban, designnal

Közösségépítés a Vajdaságban, designnal

Szalai Bálint itthon. projektje egy kisváros mestereinek lehetőségeit szélesíti. 

Más-más zenét hallgatnátok, fülhallgató nélkül? Mostantól nem probléma

Más-más zenét hallgatnátok, fülhallgató nélkül? Mostantól nem probléma

Kókai András (MOME Formatervező Tanszék) diplomamunkája.

Újrahasznosítás magasabb szinten, hazai designnal

Újrahasznosítás magasabb szinten, hazai designnal

Somogyi Zsuzsa (MOME Formatervező Tanszék) diplomamunkája.

Hirdetés