Hirdetés

SCENI-TECH 2016

Színháztechnikai kiállítás és találkozó május 18-án és 19-én.

A Magyar SzínházTechnikai Szövetség 2004-ben rendezte meg első ízben a SCENI-TECH színháztechnikai kiállítást, valamint az azt kísérő szakmai konferenciáját a SzínházTechnikai Fórum-ot.

Idén minden eddiginél több kiállító részvételével nyílik meg az esemény május 18-án, és a kétnapos, az NKA, valamint több szakmai szervezet által is támogatott, május 18-19-én megtartandó nemzetközi konferencia programja is rendkívül gazdag lesz. A közeljövő kulturális felújításai és beruházásai – Budai Vigadó, Magyar Állami Operaház, Városliget Színház, hogy csak néhányat ragadjunk ki – kapcsán a konferencia a színház-építészet és a színház-technológia kapcsolatát állítja reflektorfénybe, különös tekintettel a 19. és 20. századi színházépületek és a 21. századi színháztechnika együttélésének kihívásaira. 

A külföldi és magyar színház-építészeti előadásokon túl hallhatók lesznek előadások színház-technológiai tervezésről, a színház-építészet és a szakági tervezések kapcsolatáról, színház-beruházói tapasztalatokról és természetesen a szorosan vett színpadi technikák legújabb vívmányairól is.

A két nap programját színesíti egy különleges kiállítás is, mely a fantasztikus, Európában is egyedülálló, az 1700-as évekből, a Storno gyűjteményből származó jezsuita színpadképek és látványtervek selyemre nyomtatott válogatott darabjaiból áll.

A programokra a magyarországi építészeken és színházi szakembereken túl a környező országok magyar nyelvű színházainak képviselőit és szakembereit is várják a rendezvény szervezői. 

Mindkét rendezvényre ingyenes a belépés, de regisztrációhoz kötött, mely regisztrációs lap – valamint további információ - a szervezők honlapján elérhető (www.msztsz.hu), de regisztrálni lehet a rendezvény helyszínén is. 

Időpont:  2016. május 18-19.
Helyszín:  Dürer Rendezvényterem (1146 Bp., Ajtósi Dürer sor 19-21)

forrás: sajtóközlemény

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Fókuszban a fürdőszobák
  • 2019-06-14 09:00
  • Deco

Fókuszban a fürdőszobák

Komoly, vicces, modern vagy rusztikus - válogatás a frankfurti ISH kiállítás legjobb fürdőszobáiból.  

A Paradigma Ariadné Bécsbe viszi a kockaházat

A Paradigma Ariadné Bécsbe viszi a kockaházat

A magyar csapat első szóló kiállítása a kockaházat, a magyar építészet elutasított emlékét értelmezi újra.

Határtalan Design: a slow designtól a 3d nyomtatásig

Határtalan Design: a slow designtól a 3d nyomtatásig

Tizenkét ország majd százötven kreatív alkotójának tárgyai tekinthetők meg a Bálnában.

Hirdetés