Hirdetés

A KREA Kortárs Művészeti Iskola idén végző divattervezői vizsgakollekcióik elkészítése során modern technológiai újításokat,szakmai innovációkat figyelembe véve alkottak kreatív öltözékeket.

 

A KREA Kortárs Művészeti Iskola idén végző divattervezői vizsgakollekcióik elkészítése során modern technológiai újításokat,szakmai innovációkat figyelembe véve alkottak kreatív öltözékeket. A vizsgamunkákat a hallgatók június 18-án, az Akváriumban mutatták be a nagyközönségnek.

fotó © KREA

A tervezők világunk aktuális és sokszínű jelenségeit dolgozták fel a divattervezés adta lehetőségek széles skálájának segítségével: távoli tájak, a szibériai fényvilág, valaminta skandináv hangulat és tárgykultúra által inspirált kollekciók születtek, melyekben térbeli formákban jelennek meg a külvilágtól való félelem és védekezés kifejeződései.

fotó © KREA

A vidék hangulata és a hagyományos technikák inspirálta formaalkotások mellett a glitch artot új kontextusba helyező öltözékek születtek. A KREA Kortárs Művészeti Iskola 2015-ben végzett divattervezői: Bíró Borbála Zsófia, Kiss Zsófia, Kristóf Vivien, Kunkli Anna, Mocsai Dorottya, Szabó Csilla, Montero Antonia, Tapolcai Zsuzsanna, Tóth-Baranyi Zsófia, diploma témavezetők és szakvezetők: Anda Emilia (ANDA), Godena-Juhász Attila és Tóth András (Use Unused).

fotó © KREA

Az In Motion – KREA Divatbemutató 2015 eseményen a diplomázó divattervezők vizsgamunkái mellett a harmadévesek Connection elnevezésű, közös kollekcióját is bemutatták.

A hallgatók féléves tervezési feladataként készült darabok Alexander Wang tervezői stílusának szellemében születtek. A közös munka eredménye egy határozott vonalvezetésű, karakteres kollekció, amelynek anyagválasztását a nehezebb, erőteljesebb textilek, míg formavilágát a geometrikus elemek határozzák meg, miközben az egyes öltözékeket a monokróm és élénk színek közötti játék teszi izgalmassá.

fotó © KREA

A céltudatos, energikus, szabad nőknek ajánlott, lezser, nagyvárosi stílust képviselő kollekciót Anda Emília vezetésével Gelák Adrián Benjámin, Gulyás Barbara, Illés Dorottya, Nyeste Laura, Szűcs Áron Tamás, Wagensommer Gabriella és Weisz Gabriella készítették.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Cool faktortól a második otthonig

Cool faktortól a második otthonig

10 év a hazai iroda designban.

Megjelent az Octogon Deco 2018/6-os lapszáma
  • 2018-12-11 11:07
  • Deco

Megjelent az Octogon Deco 2018/6-os lapszáma

Készüljünk együtt az ünnepekre! 

Megjelent az Octogon Deco idei ötödik, 2018/5-ös lapszáma
  • 2018-11-06 14:59
  • Deco

Megjelent az Octogon Deco idei ötödik, 2018/5-ös lapszáma

Az Octogon Deco legújabb lapszámában megmutatjuk az Eiffel Palace korona-ékszerét, a Herendi Porcelán Palotát, de fókuszban van a szarvasgomba is.

Hirdetés