Hirdetés

Kaptár kemping a Pap-szigeten - Dukai Babett diplomaterve a KREA Design Iskola belsőépítész-enteriőrtervező szakán.

A KREA Design Iskola belsőépítész-enteriőrtervező szakán a 2020/2021-es tanévben végzett hallgatók diplomamunkáit bemutató sorozatunkat idén Dukai Babett tervével folytatjuk, aki Down-szondrómás gyerekeket nevelő családok közössége számára alakított ki a természettel aktív kapcsolatot lehetővé tevő telepet a szentendrei Pap-szigeten. A tervet a hallgató leírásának felhasználásával mutatjuk be.
 

Iker-kabin

Koncepciómat a szentendrei Pap-szigetre álmodtam meg, ahol a sokszínű világ élőlényeinek együttműködése más perspektívából nyilvánulhat meg, a természet, a művészet és a jótékony cselekedetek összjátéka születhet meg. 

A tervezett tér fő funkciója: Természetvédelmi és művészeti aktivista tábor, ahol a közösség – melynek tagjai Down-szindrómával együtt elő családok és szakemberek – programokon keresztül hívja fel a figyelmet a biodiverzitás értékére. Ehhez a funkcióhoz különböző privát és fél-privát belső terek társulnak: a kreatív ház, az apiterápiás ház, a lakókabinok, valamint az étterem-lounge egysége.

 

A tábor tevékenységeiből adódóan a publikus külső terek is hangsúlyt kapnak. Ilyen a piactér és a kávézó, ahol a látogatók mézet, facsemetéket, és a gyerekek által készített kézműves tárgyakat is vásárolhatnak.

 


Elsődleges inspirációs forrásomat a méhek és a növényvilág jelentette. E kettő ötvözete direkt és absztrakt módon is megjelenik az egyébként neutrális terekben. A hosszútávú környezetvédelem és a fenntarthatóság szempontjai jelennek meg a felhasznált anyagokban és bútorokban. A fa, fém, és vászon adaptív, újra-feldolgozott és lekezelt felületek formájában alkot egységet.

 

Étterem

Gyerekszoba

 

Célom olyan közösségi élettér kialakítása volt, ahol az esztétika és a térszervezés érzékenységgel és harmóniával párosulva hoz létre művészi élményt, és nyújt betekintést azok számára, akik új megközelítésből kívánnak megismerkedni az élővilág iránti tisztelet formáival, nem csak a jövő, de a jelen számára is.

 

Iker-kabinKözlekedő

Étterem

 

Alkotó: Dukai Babett 
A diplomamunka címe: Kaptár Kemping, fenntartható közösségi élettér
Konzulens tanárok: Kiss Miklós, Tímár Tímea

 




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Az önmagába térő ösvény

Az önmagába térő ösvény

Nagy Írisz diplomamunkája a KREA Design Iskola belsőépítész-enteriőrtervező szakán.

Gyógyító természet

Gyógyító természet

Kaptár kemping a Pap-szigeten - Dukai Babett diplomaterve a KREA Design Iskola belsőépítész-enteriőrtervező szakán.

Digitális detox tábor a szentendrei Pap-szigeten

Digitális detox tábor a szentendrei Pap-szigeten

Gemov Nikolett diplomamunkája a KREA Design Iskola belsőépítész-enteriőrtervező szakán.

Hirdetés