Az egyre népszerűbb WPC padlóburkolatok fokozatosan szorítják ki a hagyományos kültéri melegburkolatokat. 

Az egyre népszerűbb WPC padlóburkolatok fokozatosan szorítják ki a hagyományos kültéri melegburkolatokat. A kínálat ennek megfelelően folyamatosan bővül, így a választási lehetőségek is egyre szerteágazóbbak.

A WPC határozott térnyerésével új trendek látnak napvilágot, az egyre esztétikusabb megjelenésű és egyre praktikusabb kialakítású kompozit burkolatok már nem feltétlenül  próbálják a valódi fát utánozni megjelenésükben. A WPC, mint anyag már önálló utakon jár, és új színt hoz a kertépítés világába. Ezt akár szó szerint is vehetjük, mivel számos új árnyalat jelent meg a közelmúltban a WPC burkolatok piacán. Mára kimondottan népszerűvé vált a modern kertek első számú burkolata, a szürke WPC. Ez a burkolat már végleg szakít a korábbi trendekkel és nem törekszik hasonlóságra a faburkolatokhoz. Megjelenésében kifejezetten markáns, meghatározó pontja lehet még kisebb felületen is a kertnek. Kissé indusztriális jellegével erőteljesebben kapcsolja a teraszt a lakótérhez, mint bármely korábbi kültéri melegburkolat, így amennyiben valamely szürke tónus mellett szüleik döntés, lehet rá számítani, hogy a terasz mintegy új szobaként kapcsolódik majd a házhoz. Teljesen más vonalon, de a klasszikus faburkolatoktól hasonlóan messze került a fehér WPC teraszburkolat is. Megjelenésében legalább olyan meglepően egyedi, mint a szürke burkolatok, azonban merőben más előnyökkel rendelkezik. Kihasználva a teraszok sokszor nagy felületét, a fehér burkolat képes árnyékosabb területeken is világos, életteli teret varázsolni. Sajátos színének köszönhetően a medence körül a fehér homokos tengerpartok, vagy a görög falvak varázslatos hangulatát idézi. Természetesen ez az új burkolat a megszokottnál több törődést igényel, gyakrabban kell tisztítani, de WPC-ről lévén szó itt sincs semmilyen felületkezelésre szükség. A tapasztalatok szerint, aki meglátja ennek a burkolatnak az igazi szépségét, jellemzően meghozza érte a plusz takarítással járó áldozatot.

Dinamikusan terjednek a bézs színű burkolatok is, melyek népszerűségüket, akárcsak a fentebb említett színek, abból nyerik, hogy egyszerre újszerűek és tetszetősek. Úgy szakítanak a fához hasonló megjelenéssel, hogy közben megőrzik annak rendkívül meleg, barátságos hangulatát, illetve további előnyükként említhetjük, hogy használatukkal rendkívül könnyen megteremthető a kert színvilágának egysége.A teraszok megjelenését nagymértékben tudja befolyásolni a burkolat kiosztása. Ezen a téren is újdonságnak számít, hogy az eredetileg a trópusi faburkolatok mintájára bevezetett 14-15 cm körüli átlagos szélességet egy-egy gyártó ma már merészen figyelmen kívül hagyja és így létrejöttek a 20 cm közeli vagy az egészen keskeny, 10 cm körüli szélességben gyártott szálanyagok. A WPC Centrum kínálatában idei újdonság a svájci ARD Unlimited Edition burkolat család, melynek tagjai három különböző szélességben kaphatók. A méretek egymáshoz vannak hangolva, vagyis a különböző szélességű elemeket használva létrehozhatók a ritmikusan azonos helyre eső fúgák. A megszokottnál vékonyabb, vagy szélesebb szálak akár a szokásos szélességűekkel együtt, akár önállóan alkalmazva egyedi karaktert adnak a terasznak és tökéletes megoldást kínálnak a burkolt területen belül különböző funkcióval rendelkező részek elválasztására.

A burkolatok szálhosszát tekintve egyértelmű tendencia, hogy a megrendelők az anyagveszteség minimalizálása miatt a hosszabb szálakat keresik. Sőt a legtöbb esetben az is elvárás, hogy hossztoldás alkalmazására ne legyen szükség. A WPC Centrum széles kínálatában a leghosszabb burkolatokat szintén az ARD adja, a maga 11,5 m-es szálhosszával, amiből ráadásul egyedi méretben rendelhető a burkolat, így nem kell a leeső anyagot kifizetni.
További információ: wpc-centrum.hu

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó

Emberközpontú építészet: várostervezéstől az irodabelsőkig

Emberközpontú építészet: várostervezéstől az irodabelsőkig

Az Agora Budapest londoni építésze és a Kinnarps „Next Office” szakértője tartott inspiráló előadást.

TérSzimfóniák kiállítás
  • 2018-04-24 22:03
  • Tér

TérSzimfóniák kiállítás

A FISE Galériában (Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület) rendezett fotókiállításon Réthey-Prikkel Tamás fotográfus munkái lesznek láthatóak. 

Az okos konyha értéke
  • 2018-04-23 20:10
  • Tér

Az okos konyha értéke

Akár 15 millió forinttal növelhetik az okos konyhai megoldások egy ház értékét Európában.

Tetőtértervező applikáció
  • 2018-04-12 17:44
  • Tér

Tetőtértervező applikáció

Tetőtértervező applikációt fejlesztett a VELUX Cégcsoport.

Bátor nyílászárók alumíniumból

Bátor nyílászárók alumíniumból

Az üveggel és az alumíniummal a legmerészebb álmok is megvalósíthatók.

Lagom
  • 2018-03-22 09:33
  • Tér

Lagom

Skanska HQ Budapest. 

Hirdetés