A Democratic Design Day című rendezvénysorozatának köszönhetően ismét betekintést nyerhetett a világ az IKEA kulisszái mögé.

Új, izgalmas dizájn-együttműködésekről számolt be a vállalat, és ismertette az éves „Life at Home” kutatásának eredményeit is, amely idén az étkezési szokásokat vizsgálta.

„Úgy döntöttünk, hogy még nyitottabbak leszünk a design-együttműködések iránt, és hogy olyan zseniális és szenvedélyes tervezőkkel dolgozunk együtt, akik magukénak vallják a demokratikus dizájnról alkotott alapelveinket, hogy közösen különleges, de elérhető áru termékeket alkossunk” – mondta el Marcus Engman, az IKEA Svédország design managere. „Izgatottan várjuk a különböző iparági területekről érkező művészek és a lakberendezés találkozásának eredményeit. Nagy örömmel tölt el, hogy napjaink legizgalmasabb divattervezőit is az együttműködő partnereink között tudhatjuk.”

kép © IKEA

A Democratic Design öt alapelvének az IKEA minden termékének meg kell felelnie. Az alapelvek a következők: jó funkció és formaterv, minőség és fenntarthatóság, a lehető legtöbb ember számára elérhető áron.

A tervezők között van Katie Eary, a londoni férfi „street wear” jól ismert divattervezője, aki „vacsora party” témában tervez kollekciót az IKEA számára, amelynek darabjai 2016 tavaszán lesznek elérhetőek az áruházakban. „Férfi viseleteket tervezek, de imádom a bútorokat és a lakberendezési tárgyakat is, így amikor megkaptam a felkérést, egyből éreztem, hogy valami különlegeset fogunk alkotni”– nyilatkozta a tervezőnő.

Martin Bergström textiltervező, a fekete-fehér és szürke árnyalatok mestereként egészen modern értelmezést ad az indiai kultúrának. „Avantgárd és elgondolkodtató, a munkái átívelnek a tánc, a képzőművészet és a divat közti határokon. Az alkotásai mindig újszerűek és váratlanok” – jellemzi a fiatal tervezőt Marcus Engman. 

Walter Van Beirendonck játékosságot, kíváncsiságot és egy kis avantgárd fűszerezést visz az IKEA kollekciójába. „Azért szerettünk volna Walterrel dolgozni, mert egészen egyedi megközelítéssel ötvözi az anyagokat és a grafikai mintákat, csak úgy, mint a történeteit, amelyeket belesző a kollekcióiba” – ismertette Van Beirendonck munkáit Marcus Engman.

kép © IKEA

A Democratic Design Day-en az IKEA ismertette legfrissebb „Life at Home” felmérésének eredményeit, amely a társas étkezési szokásokat vizsgálta. A felmérésből kiderült például az, hogy a konyhadizájn és a funkcionalitás befolyásolja a felesleges élelmiszer mennyiségét. Az IKEA 8500 ember étkezési szokását és kívánságait vizsgálta a világ különböző nagyvárosaiból, amelynek legfontosabb megállapításait a http://lifeathome.ikea.com/ oldalon tette közzé.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Az IKEA visszaveszi a használt bútorait, hogy véget vessen a pazarlásnak

Az IKEA visszaveszi a használt bútorait, hogy véget vessen a pazarlásnak

Tavasztól jön az új szolgáltatás Magyarországon.

Eladta az IKEA Breuer Marcell brutalista épületét

Eladta az IKEA Breuer Marcell brutalista épületét

Az építészként végzett új tulajdonos nulla energiaigényű szállodát varázsolna belőle. 

Hirdetés