Erdőt vásárolt az IKEA

Így megakadályozza az erdőirtást, és még a helyi vállalkozásokat is támogatja.

Az elmúlt években az IKEA sokat tett annak érdekében, hogy fenntartható vállalattá válhasson. A napokban a cég legtöbb áruházát birtokló Ingka Group holding mintegy 4400 hektár erdőt vett az Altamaha folyó közelében, az egyesült államokbeli Georgiában. Az erdőt egy amerikai nonprofit szervezettől, a The Conservation Fundtól vették meg, hogy megelőzzék annak kiirtását – írja a greenmatters.com

Az erdő Georgia délkeleti részén található, az Altamaha folyó medencéje közelében. A természeti területek fenntarthatatlan fejlesztése erdőirtáshoz vezet, amely az éghajlati válság egyik vezető oka. Ez a vásárlás segít megóvni az erdőt, az ott élő üregteknős populációt és persze a fenntartható fakitermelést.

„A jól kezelt erdők alapvető előnyöket nyújtanak, beleértve a tiszta vizet és a vadon élő állatok fontos élőhelyeit, valamint enyhítik az éghajlatváltozást” – mondta Larry Selzer, a Természetvédelmi Alap elnök-vezérigazgatója.

Az IKEA erdő egyes részeit megnyitja majd a nagyközönség előtt, a hatalmas földterületet arra is felhasználja, hogy fenntartható módon nyerje a fát bútoraihoz, mivel az cégtől elvárják, hogy kövesse a fenntartható erdőgazdálkodás elveit. A csapatnak meg kell találnia az egészséges egyensúlyt a fák kivágása és az új fák ültetése között, miközben védi a környezetet, a helyi élővilágot, és elkerüli az erdőirtást. Azt ígérik, hogy a területen működő helyi vállalkozásokat támogatják és rekreációs céllal továbbra is látogatható marad az erdő.

Az Ingka Group 2014 óta 612 821 hektár erdőt vett meg az Egyesült Államokban, Észtországban, Lettországban, Litvániában és Romániában. A cég amellett, hogy vigyázza az erdők épségét, fákat is ültet. Eddig világszerte hétmillió fát köszönhetünk nekik.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Az IKEA 250 négyzetméteren tanítja az embereket fenntarthatóságra és bútorszerelésre

Az IKEA 250 négyzetméteren tanítja az embereket fenntarthatóságra és bútorszerelésre

Mert a jövő designja is a fenntarthatóságról fog szólni.

Ha meguntad a régi bútorodat, az IKEA mostantól Magyarországon is visszavásárolja

Ha meguntad a régi bútorodat, az IKEA mostantól Magyarországon is visszavásárolja

Újabb lépés a hulladék nélküli társadalom felé.

Bútorokat adományoz az IKEA a hazai kórházaknak

Bútorokat adományoz az IKEA a hazai kórházaknak

A kórházak szerint a járványhelyzetben a felmerülő bútorhiány az egyik legnagyobb kihívás.

Hirdetés