Hirdetés

Új budapesti kerületben kezd építkezni a Cordia

Fontos mérföldkövekhez ért az idén Magyarország legnagyobb lakásfejlesztője, a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia. 

Fontos mérföldkövekhez ért az idén Magyarország legnagyobb lakásfejlesztője, a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia. A vállalat történetében először belép a IX. kerület újlakás-piacára is, több projekt keretében 1300 új lakással járulva hozzá Közép-Ferencváros megújulásához
Közép-Ferencváros megújulása a fókuszban

A Cordia – a vállalat történetében először – az idéntől a IX. kerületben is szerepet vállal, több projekttel hozzájárulva Közép-Ferencváros megújulásának folytatásához. 

Budapest belső területeinek rehabilitációja legelőször itt, a IX. kerületben indult meg, a Nagykörúthoz közeli területeken. A kétezres évek elején a fővárosi lakásépítések jelentős része ebben a kerületben valósult meg, aminek eredményeként rengeteg fiatal család választotta otthonául Közép-Ferencvárost. A terület megújulása utcáról utcára zajlott, amely során jelentős hangsúlyt kaptak a közterület-fejlesztések és az új parkok. A környék a fővároson belüli elhelyezkedése miatt kitűnő befektetési célponttá is vált, hiszen közösségi közlekedési ellátottsága, intézményi hálózata és az egyetemek közelsége a belföldi és külföldi bérlők számára is vonzóvá tette. A terület fejlődésével, a mind több fejlesztés megvalósulásával a lakásárak folyamatosan emelkedtek, mára azonban a IX. kerületben a kínálat a fejlesztési területek szűke miatt korlátossá vált. A Corvin Sétány lakóépületeit is jegyző Cordia ezért nagy lehetőséget lát a kerületi fejlesztésekben. 

A IX. kerületi Millennium-negyedet a Duna, a Soroksári úti irodafolyosó, a MüPa, a Nemzeti Színház és számos felsőoktatási intézmény közelsége ideális helyszínné teszi ahhoz, hogy a belváros és a fejlesztési terület ebbe az irányba bővüljön tovább. „Közép-Ferencváros Nagykörúthoz közel eső területei gyakorlatilag beteltek, a kerület csak erre, a Millennium-negyed felé tud terjeszkedni. A Cordia ebben a fejlődésben vállal aktív szerepet azzal, hogy részt vesz a városrehabilitációs programokban példamutatóan gazdag tapasztalatokkal rendelkező IX. kerület újabb területeinek korszerűsítésében, funkcióváltásában” – mondta Földi Tibor, a Cordia vezérigazgatója.

1300 új lakás épül

A vállalat tervei szerint e területen több, egymáshoz közeli telken, közös tengelyre felfűzve létesülnek majd a lakóépületek, így több ütemben 1000-nél is több lakás épül fel. Az első lakóház közvetlenül a Magyar Tudományos Akadémia új, modern kutatóközpontja, a Humán Tudományok Kutatóháza mellett áll majd, de ugyanabban a tömbben egy A kategóriás, új irodaház is hamarosan megnyitja kaput, közel 1000 dolgozó számára. A telekkel szemben szintén modern irodaházak kaptak helyet, egy szomszédos tömbben pedig a IX. kerületi rendőrkapitányság található. 

A Cordia a IX. kerület másik részén, a Lenhossék park szomszédságában hamarosan szintén új beruházásba kezd. A Balázs Béla utcában, több felsőoktatási intézmény szomszédságában megvalósuló lakóépületben 360, könnyen kiadható otthon épül fel. 

„Büszkék vagyunk arra, hogy mi lehettünk a többszörös díjnyertes Corvin Sétány létrehozásának és a Corvin-negyed megújításának motorja. Kisebb léptékben, de hasonló feladat vár ránk a IX. kerületi Millennium-negyedben is”– mondta Földi Tibor.

Új fejlesztések a Marina parton és a Corvin Sétányon

A társaság az észak-pesti Duna-part mellett is fontos fejlesztéseket tervez: a magas presztízsű, népszerű helyszínnek számító Marina parton három projektben összesen közel 800 lakást hirdetett meg értékesítésre. A Marina Portside vízparthoz közeli lakásainak értékesítése most indult el, és megkezdődött a kivitelezés is, de a Dunától pár száz méter távolságra található Marina Garden és a díjnyertes Marina Life építkezése szintén zajlik már. A Marina Garden és a Marina Life több ütemben épülő otthonainak átadása 2020-ban várható.Fontos fejezet a Corvin Sétányon is

A Cordia 13 éve zajló, nemzetközi díjakat is kiérdemelt városmegújítási projektje, a Corvin Sétány fejlesztése szintén mérföldkőhöz érkezett. A vállalat történetének eddigi talán legfontosabb helyszínén, a sétány mentén található utolsó telken épül fel ugyanis a Grand Corvin by Cordia 194 lakása.
A Futureal-csoport ezután is aktívan jelen lesz a Corvin-negyedben, hiszen a sétány végén épül meg a Corvin Technology Park irodaház két üteme, a környéken pedig további iroda- és lakóház-fejlesztéseket tervez.

„Fejlesztéseink mostantól három kategóriába sorolhatóak, azaz egyaránt koncentrálunk a kimagasló befektetői kereslettel jellemezhető belvárosi területekre, a zöldövezeti, valamint a vízparti projektekre. Mind a Millennium-negyed, mind a Marina part kiválóan illeszkedik a Cordia stratégiájába, amelynek lényege, hogy a kiemelt lokációkra koncentrálunk, ahol nem csak egy épületet hozunk létre, hanem összefüggő koncepció mentén valódi, minőségi területfejlesztést hajtunk végre” – fogalmazott a Cordia vezérigazgatója.

forrás: sajtóközlemény

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Budapest leghosszabb parkja mellett épülnek otthonok

Budapest leghosszabb parkja mellett épülnek otthonok

Egy 23 kilométer hosszú zöld folyosó egyik szakaszán épül a Thermal Zugló.

A lakásárak emelkedéséhez is vezethet a kedvezményes áfa

A lakásárak emelkedéséhez is vezethet a kedvezményes áfa

A megoldás az ötszázalékos áfa hosszú távú bevezetése lenne.

Jelentősen bővül az újlakáskínálat az ötszázalékos áfának köszönhetően

Jelentősen bővül az újlakáskínálat az ötszázalékos áfának köszönhetően

Több mint 500 otthonból álló csomagot jelentett be a Cordia.

Hirdetés