Hirdetés

Új budapesti kerületben kezd építkezni a Cordia

Fontos mérföldkövekhez ért az idén Magyarország legnagyobb lakásfejlesztője, a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia. 

Fontos mérföldkövekhez ért az idén Magyarország legnagyobb lakásfejlesztője, a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia. A vállalat történetében először belép a IX. kerület újlakás-piacára is, több projekt keretében 1300 új lakással járulva hozzá Közép-Ferencváros megújulásához
Közép-Ferencváros megújulása a fókuszban

A Cordia – a vállalat történetében először – az idéntől a IX. kerületben is szerepet vállal, több projekttel hozzájárulva Közép-Ferencváros megújulásának folytatásához. 

Budapest belső területeinek rehabilitációja legelőször itt, a IX. kerületben indult meg, a Nagykörúthoz közeli területeken. A kétezres évek elején a fővárosi lakásépítések jelentős része ebben a kerületben valósult meg, aminek eredményeként rengeteg fiatal család választotta otthonául Közép-Ferencvárost. A terület megújulása utcáról utcára zajlott, amely során jelentős hangsúlyt kaptak a közterület-fejlesztések és az új parkok. A környék a fővároson belüli elhelyezkedése miatt kitűnő befektetési célponttá is vált, hiszen közösségi közlekedési ellátottsága, intézményi hálózata és az egyetemek közelsége a belföldi és külföldi bérlők számára is vonzóvá tette. A terület fejlődésével, a mind több fejlesztés megvalósulásával a lakásárak folyamatosan emelkedtek, mára azonban a IX. kerületben a kínálat a fejlesztési területek szűke miatt korlátossá vált. A Corvin Sétány lakóépületeit is jegyző Cordia ezért nagy lehetőséget lát a kerületi fejlesztésekben. 

A IX. kerületi Millennium-negyedet a Duna, a Soroksári úti irodafolyosó, a MüPa, a Nemzeti Színház és számos felsőoktatási intézmény közelsége ideális helyszínné teszi ahhoz, hogy a belváros és a fejlesztési terület ebbe az irányba bővüljön tovább. „Közép-Ferencváros Nagykörúthoz közel eső területei gyakorlatilag beteltek, a kerület csak erre, a Millennium-negyed felé tud terjeszkedni. A Cordia ebben a fejlődésben vállal aktív szerepet azzal, hogy részt vesz a városrehabilitációs programokban példamutatóan gazdag tapasztalatokkal rendelkező IX. kerület újabb területeinek korszerűsítésében, funkcióváltásában” – mondta Földi Tibor, a Cordia vezérigazgatója.

1300 új lakás épül

A vállalat tervei szerint e területen több, egymáshoz közeli telken, közös tengelyre felfűzve létesülnek majd a lakóépületek, így több ütemben 1000-nél is több lakás épül fel. Az első lakóház közvetlenül a Magyar Tudományos Akadémia új, modern kutatóközpontja, a Humán Tudományok Kutatóháza mellett áll majd, de ugyanabban a tömbben egy A kategóriás, új irodaház is hamarosan megnyitja kaput, közel 1000 dolgozó számára. A telekkel szemben szintén modern irodaházak kaptak helyet, egy szomszédos tömbben pedig a IX. kerületi rendőrkapitányság található. 

A Cordia a IX. kerület másik részén, a Lenhossék park szomszédságában hamarosan szintén új beruházásba kezd. A Balázs Béla utcában, több felsőoktatási intézmény szomszédságában megvalósuló lakóépületben 360, könnyen kiadható otthon épül fel. 

„Büszkék vagyunk arra, hogy mi lehettünk a többszörös díjnyertes Corvin Sétány létrehozásának és a Corvin-negyed megújításának motorja. Kisebb léptékben, de hasonló feladat vár ránk a IX. kerületi Millennium-negyedben is”– mondta Földi Tibor.

Új fejlesztések a Marina parton és a Corvin Sétányon

A társaság az észak-pesti Duna-part mellett is fontos fejlesztéseket tervez: a magas presztízsű, népszerű helyszínnek számító Marina parton három projektben összesen közel 800 lakást hirdetett meg értékesítésre. A Marina Portside vízparthoz közeli lakásainak értékesítése most indult el, és megkezdődött a kivitelezés is, de a Dunától pár száz méter távolságra található Marina Garden és a díjnyertes Marina Life építkezése szintén zajlik már. A Marina Garden és a Marina Life több ütemben épülő otthonainak átadása 2020-ban várható.Fontos fejezet a Corvin Sétányon is

A Cordia 13 éve zajló, nemzetközi díjakat is kiérdemelt városmegújítási projektje, a Corvin Sétány fejlesztése szintén mérföldkőhöz érkezett. A vállalat történetének eddigi talán legfontosabb helyszínén, a sétány mentén található utolsó telken épül fel ugyanis a Grand Corvin by Cordia 194 lakása.
A Futureal-csoport ezután is aktívan jelen lesz a Corvin-negyedben, hiszen a sétány végén épül meg a Corvin Technology Park irodaház két üteme, a környéken pedig további iroda- és lakóház-fejlesztéseket tervez.

„Fejlesztéseink mostantól három kategóriába sorolhatóak, azaz egyaránt koncentrálunk a kimagasló befektetői kereslettel jellemezhető belvárosi területekre, a zöldövezeti, valamint a vízparti projektekre. Mind a Millennium-negyed, mind a Marina part kiválóan illeszkedik a Cordia stratégiájába, amelynek lényege, hogy a kiemelt lokációkra koncentrálunk, ahol nem csak egy épületet hozunk létre, hanem összefüggő koncepció mentén valódi, minőségi területfejlesztést hajtunk végre” – fogalmazott a Cordia vezérigazgatója.

forrás: sajtóközlemény

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Már értékesítik a Cordia első angliai lakásait

Már értékesítik a Cordia első angliai lakásait

A birminghami The Gothic projekt keretében. 

Egyedi lakóházzal nyeri el végső formáját Budapest legszélesebb sétálóutcája

Egyedi lakóházzal nyeri el végső formáját Budapest legszélesebb sétálóutcája

A Grand Corvin homlokzatán egy különleges fémburkolat is helyet kapott.

LEGO óra ketyeg a Cordia otthonokban

LEGO óra ketyeg a Cordia otthonokban

Különleges ajándékkal várja új otthonukba beköltöző vásárlóit a Cordia. 

Hirdetés