Hirdetés

Lakóház a bulinegyedben

Átadták a Cordia új, különleges belvárosi fejlesztését.

Elkészült a Cordia legújabb belvárosi beruházása, a Grand’Or társasház. Az egyedi építészeti megoldásokat felvonultató épület egyik különlegessége, hogy a tágas, zöld belső kertnek és az átgondolt terveknek köszönhetően olyan nyugalom és térérzet várja a lakókat, mintha nem is a pesti Soho közepéről lenne szó.

 

 

A pesti bulinegyedben, a megújuló Blaha Lujza tér közelében, a VII. kerületi Nagy Diófa utcában építette fel legújabb lakóházát Magyarország vezető lakásfejlesztője, a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia. A Grand’Or hatemeletes épületében összesen 107, változatos kialakítású, funkcionálisan jól berendezhető otthon kapott helyet. A lakóházban a közel 28 négyzetméteres stúdióktól a 110 négyzetméteres családi otthonokig számos lakástípus megtalálható, amelyek túlnyomó többsége a csendes és világos belső udvarra néz. A földszinti lakások kertkapcsolatosak, az emeleti otthonok mindegyikéhez tágas erkély tartozik, illetve közös jellemzőjük, hogy mennyezethűtéssel és -fűtéssel vannak felszerelve, így sem a radiátorok, sem a légkondicionálók beltéri egysége nem foglal felesleges helyet. A lakások átadása lassan a végéhez közeledik, illetve már csak egyetlen otthon vár vevőre. Az épület alatt háromszintes mélygarázs kapott helyet, összesen 124 parkolóval és elektromosautó-töltőkkel.

 

 

„Az, hogy egy kivétellel mindegyik lakás elkelt, azt bizonyítja, hogy a Grand’Or különleges lokációja és koncepciója meggyőzőnek bizonyult mind a belvárosi otthont keresők, mind az ingatlanjukat rövid- vagy hosszútávú kiadás révén hasznosítani vágyók számára. A lakásárak és a bérleti díjak növekedése láttán egyértelmű, hogy jó befektetési döntést hozott, aki itt vásárolt ingatlant” – mondta Görög Áron, a Cordia értékesítési igazgatója.

 

Az első emeleten öt irodát is kialakítottak, így a lakóház homlokzata az utca felé hibrid funkciót takar, ezért a LAB5 architects építésziroda egy olyan kortárs homlokzatot tervezett, amely úgy illeszkedik a kerületre jellemző eklektikus házak merev tagolásához, hogy közben – a környező bulinegyedhez híven – játékos is egyben, így a környezetében értelmezhető marad. Az így létrejött homlokzat ritmikusan változó, a funkciót tükröző ablakai egy jól meghatározott, függőleges és vízszintes tagolású rendszerben élnek, mely alól csak a lábazat konvencionális kompozíciója tér el, mint a látvány leghangsúlyosabb része. Annak ellenére, hogy a homlokzat játékos, a mögöttes raszter megnyugtatja a szemet, így illeszkedve a Nagy Diófa utcaképébe. Az utcai homlokzaton elemes ragaszott téglaburkolat készült, az ebből kontrasztosan kiugró sárgaréz-színű nyílászáró keretezések mintája a belső udvarokra néző erkélyek üvegelemein köszön vissza. Az elegáns, növényekkel beültetett belső udvar mellett tovább növeli a Belvárosban szokatlan térérzetet, hogy a szomszédos telken is tágas zöld kert található.

 


 

A Nagy Diófa utca környéke a budapesti ingatlanpiac egyik legizgalmasabb, legfrekventáltabb része, amely a belváros összes előnyét magában hordozza: remek közösségi közlekedési ellátottság és minden igényt kielégítő szolgáltatási környezet jellemzi. Ez a negyed Budapest számos kiemelt látnivalójától és a legismertebb belvárosi szórakozóhelyektől, éttermektől is csupán sétatávolságra található.

 

 

Forrás: sajtóanyag

 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Új ingatlanfejlesztő céget indított Futó Gábor

Új ingatlanfejlesztő céget indított Futó Gábor

HelloParks néven új ipari és logisztikai ingatlanfejlesztő és befektető vállalatot indított a Futureal és a Cordia alapítója.

250 millióval segíti a koronavírus elleni küzdelmet a Futureal és a Cordia

250 millióval segíti a koronavírus elleni küzdelmet a Futureal és a Cordia

A Futureal– és a Cordia–csoport 250 millió forint adománnyal segíti a koronavírus elleni küzdelmet.

Nagy lendülettel terjeszkedik Lengyelországban a Cordia

Nagy lendülettel terjeszkedik Lengyelországban a Cordia

2600 lakás építésével számolnak a lengyel piacon.

Nincs találat!

Hirdetés