Építőipari Nívódíjat kapott a Telekom Székház

A MOME campusfejlesztése pedig elismerő oklevelet kapott az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségétől.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) megalakulásának 30. évfordulóján tartotta évzáró közgyűlését, ahol ismét kiosztották az Építőipari Mesterdíj Alapítvány-Építőipari Nívódíjait. A Market Építő Zrt. munkái két elismerést kaptak. 

Az Építőipari Nívódíj a hazai építőipari szektor legrégebbi versenye. Az építményeket komplex módon értékelik, amiben szerepet kap az általános építészeti és műszaki megoldások mellett a megvalósítás műszaki-technikai színvonala, valamint a beruházó, tervező és kivitelező közötti összhang minősége.

A Bíráló Bizottság – melynek tagjait több szakmai szövetség, alapítvány delegálja – 13 épületet jutalmazott nívódíjjal, ezen felül hat létesítménynek elismerő oklevelet ítélt meg.

Az idei pályázaton a Market Zrt. két projekttel nevezett. A Telekom és T-Systems Közös Székháza nívódíjban részesült, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem átfogó fejlesztésének II. üteme pedig elismerő oklevelet kapott.

Építőipari Nívódíjas a Telekom Székház

A Telekom és a T-Systems Közös Székháza közel 105 000 négyzetméteres bruttó alapterületével az utóbbi évek egyik legnagyobb irodaház beruházása. A WING Zrt. fejlesztésében, a TIBA Stúdió tervei szerint, a Market Építő Zrt. fővállalkozásában készült el a cégcsoport új bázisa. A székházban található kényelmes pihenőhelyek, hangulatos belső terek a hatékony és kreatív munkavégzést szolgálják a több mint 4000 munkatárs számára. Az épület konferenciatermet, éttermeket, kávézókat, orvosi rendelőket, labor helyiségeket, fitnesz központot és tetőtéri futópályát is magába foglal. Attraktivitásához jelentősen hozzájárul az Üllői út felé néző, acélszerkezetű híddal hat emelet magaságban lefedett árkád, amely a nagyközönség számára is nyitott. 

A nívódíjat hirdető bronzkeretes réztábla kihelyezése várhatóan tavasszal történik ünnepélyes keretek között. 

Elismerő oklevelet kapott a MOME

A MOME Műterem és Médiaház az átfogó campusfejlesztés II. üteme, a Kreatív Innovációs és Tudáspark egyik karakteres épülete. A tervezők célja az volt, hogy az első ütemben megkezdett építészeti világot folytassák, ezzel koherenciát teremtve a két épület között. Az oktatási épületet egyszerre csaknem 200 diák tudja használni a választott szakiránynak megfelelő gyakorlati óráikon.

A 2018 márciusában átadott Műterem és Médiaház tervezője Csomay Zsófia és Németh Tamás. A több mint 4000 négyzetméteres, ötszintes épületben 171 helyiséget alakítottak ki, többek között ultramodern hang- és filmstúdió, modern technológiai berendezésekkel felszerelt alkotóműhelyek, kiállítóterek kaptak itt helyet.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Regionális képzőközpontokra van szükség

Regionális képzőközpontokra van szükség

ÉVOSZ: az építőipari szakmák gyakorlati oktatásához regionális gyakorlati képzőközpontokra van szükség 

Ezekkel a fejlesztésekkel gazdagodik idén Budapest

Ezekkel a fejlesztésekkel gazdagodik idén Budapest

Budapesti fejlesztések szempontjából idén sem fogunk unatkozni.

Park22 néven épül új üzleti park a Camponánál

Park22 néven épül új üzleti park a Camponánál

A White Star Real Estate, park22 néven új üzleti park építésébe kezd a Campona tőszomszédságában.

Hirdetés