Magyarország vezető építőipari vállalata kiemelten fontosnak tartja a fiatal generációk szakmai képzését és fejlesztését.

Egyetemista hallgatóknak hirdet pályázatot a Market Építő Zrt., amely hazánk vezető építőipari vállalataként kiemelten fontosnak tartja a fiatal generációk szakmai képzését és fejlesztését. A BIM (Building Information Management) verseny célja, hogy rávilágítson a naprakész, a mindennapokban hasznosítható tudás fontosságára. A Market 21Days szakmai kihívása október 7-én kezdődik, jelentkezni szeptember 25-től csapatban vagy egyénileg egyaránt lehet. A győztes (csapat) nyereménye több mint másfélmillió forint és két hónapos szakmai gyakorlat a Market Építő Zrt.-nél.

Idén ősszel első alkalommal hirdet pályázatot egyetemisták számára a Market Építő Zrt., Market 21 Days címen. A felhívás a BIM-rendszer szakmai ismeretén alapszik, amely a Building Information Modelling, vagy a Building Information Management kifejezés rövidítése. A rendszer alkalmazása esetén olyan 3D geometriából és ahhoz rendelt információból álló épületinformációs modell készül, mely segítséget nyújt a szakági tervezők munkájának összehangolásában, a tervdokumentáció minőségének javításában, különböző kivitelezést is támogató szimulációk elvégzésében, költségek elemzésében, vagy például a kivitelezés előzetes szimulálásán keresztül az ütemterv tökéletesítésében.

„Fontosnak tartottuk, hogy a kezdeményezés felhívja a hallgatók figyelmét a rendszerhez kapcsolódó ismeretek fontosságára, valamint a megrendelői igények növekedésére és változásaira, mindezt úgy, hogy betekintést engedjen a fiatal pályakezdőknek a mérnöki feladatok sokaságába. A verseny során meghatározó szempont volt, hogy a 21 nap alatt olyan kis léptékű, mégis kellően összetett feladatokkal találkozzanak a résztvevők, amelyek a különböző szakágak megjelenítését és alkalmazását is lehetővé teszik” – nyilatkozta Báthory Balázs, a Market Építő Zrt. innovációért és stratégiai fejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettese.

A versenyre fővárosi és vidéki egyetemek építészmérnöki, építőmérnöki, gépészmérnöki, valamint villamosmérnöki képzésén aktív hallgatói státusszal rendelkező hallgatók jelentkezhetnek. Feladatuk két részből áll: az első részben 3D-ben, épületinformációs modell készítésére alkalmas szoftverrel felépített kis léptékű, szabadon álló kávézó/bár megtervezésével kell megbirkózniuk a pályázóknak, míg a második részben pedig a BIM gyakorlati felhasználása van a fókuszban.

A felhívásra október 7-től lehet jelentkezni egyénileg vagy alkotói csoportban egyaránt. A pályamunka első három helyezettje két hónapos szakmai gyakorlatot tölthet a Market Építő Zrt.-nél, valamint jelentős pénzbeli jutalomra is számíthat. A díjazás az alábbiak szerint történik:

  • 1.helyezett: 1 600 000 forint pénzjutalom, és lehetőség két hónap szakmai gyakorlat elvégzésére a Market Építő Zrt-nél (vagy annak valamely leányvállalatánál megállapodás szerint), illetve lehetőség a pályázat anyagának Market menedzsment felé történő prezentációjára;
  • 2.helyezett: 900 000 forint pénzjutalom, és lehetőség két hónap szakmai gyakorlat elvégzésére a Market Építő Zrt-nél (vagy annak valamely leányvállalatánál megállapodás szerint), illetve lehetőség a pályázat anyagának Market menedzsment felé történő prezentációjára;
  • 3.helyezett: 500 000 forint pénzjutalom, és lehetőség két hónap szakmai gyakorlat elvégzésére a Market Építő Zrt-nél (vagy annak valamely leányvállalatánál megállapodás szerint), illetve lehetőség a pályázat anyagának Market menedzsment felé történő prezentációjára.

A három legjobb munkát négyfős szakmai zsűri fogja kiválasztani, közülük kerül ki a végső győztes. Báthory Balázs ismertette a bírákat, a kiválasztás szempontjait is: „Úgy állítottuk össze a zsűrit, hogy a pályaműveket a lehető legtöbb szempontból vizsgálva segítsenek javaslatukkal a győztesek kiválasztásában. Leginkább a hasznos, praktikus, előremutató, innovatív gondolatokat keressük, bármilyen területet is érint: legyen az BIM-menedzsment, tervezés vagy kivitelezés.” 

A formailag és tartalmilag megfelelő pályázatok értékelését a Market Építő Zrt. szakmai bizottsága végzi, a zsűri tagja többek között: Grátzer Szabolcs (BIM manager – Market Építő Zrt.); Karcag Kristóf (kivitelezési főmérnök - Market Építő Zrt.); Keszthelyi Kristóf (ügyvezető - Leantech Mérnökiroda Kft.). A hazai szakmai zsűri mellett részt vesz a pályázatok értékelésében a brit BIM Academy részéről Graham Kelly is, a virtuális kivitelezés nemzetközi szakértője.

További információ és jelentkezési űrlap megtalálható a 21days.market.hu oldalon.
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Belvárosi épületegyüttes születik | Hotel Dorothea

Belvárosi épületegyüttes születik | Hotel Dorothea

Bokrétaünnepséget tartottak a főváros egyik legkomplexebb építkezésén a Hotel Dorotheaban.

Design egy kihívásokkal teli jövőhöz

Design egy kihívásokkal teli jövőhöz

Challenging Futures – Kiállítás a MOME Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíjának nyertes munkáiból.

Vízpart a városban
  • 2022-07-06 11:00
  • Deco

Vízpart a városban

Hirdetés