Az új hall a terminálokkal megegyező komfortot biztosít a diszkont légitársaságok utasainak.

Elkészült az új utasmóló első ütemének kivitelezési munkáival a Market Építő Zrt. A Budapest Airport megbízásából épülő modern, magas komfortot biztosító csarnok kiváltja az eddigi egyszerűsített beszállítókapukat, így a diszkont légitársaságok utasai az épületből közvetlenül jutnak el a repülőgépekhez.

A Market Építő Zrt. fővállalkozásában felépülő mólóval 11 500 négyzetméter területen valósul meg az egyszerűsített beszállítókapukat felváltó, diszkont légitársaságokat kiszolgáló utasváró hall, mely a terminálokkal megegyező komfortot biztosít.

Elkészült az első ütem, az északnyugati szárny

A most átadott, 5500 négyzetméteres, egyszintes, hűtött és fűtött épületbe kényelmes padokkal ellátott pihenő- és várótér, mosdóblokk, preboarding zóna került. A hat beszállítókapunak köszönhetően már innen lehet beszállni a repülőgépekbe. A 2019 júliusában kezdődött, fél év alatt megvalósult építkezés pontosan a tervezett határidőre készült el, a Lean Tech Mérnökiroda (Market-csoport) tervei alapján.

Ez váltja az eddigi „bádogvárost” - Fotó: Budapest Airport

Indul a második ütem, a délkeleti szárny

A most átadott első ütem után közvetlenül megindult a második ütem építése. Ebben a fázisban valósul meg a 2A terminállal összekötő, 120 méter hosszú hűtött-fűtött folyosó, a dohányzóterasz, további két nagy kapacitású mosdóblokk, akadálymentesített mosdókkal, további preboarding zónák, valamint itt lesznek a kereskedelmi egységek is.

A felépülő, mintegy 6000 négyzetméteres terület kiegészül további két gyalogos, illetve hat buszos beszállítókapuval. A második ütem megvalósítása sem érinti a repülőtér normál, napi forgalmát, a zavartalan üzemelés továbbra is biztosított lesz. A második ütem építése 2020 nyarán fejeződik be, innentől kezdve az utasok a teljes 11 500 négyzetméteres utasmólót birtokba vehetik.

A második ütem látványtervei - Kép: Budapest Airport

Ismert terepen dolgozik a cég

A Market közel egy évtizede segíti a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér különböző helyszínein megvalósuló fejlesztéseket. A vállalat logisztikai központot és irodát épített a DHL számára, egyállásos repülőgép szerelő és karbantartó hangárt valósított meg a Wizz Air részére, emellett az ibis Styles Budapest Airport Hotel kivitelezési munkáit is elvégezte, melyért építőipari nívódíjat érdemelt ki.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Drónok és tanulópilóták is lesznek Magyarország egyik legrégebbi repterén

Drónok és tanulópilóták is lesznek Magyarország egyik legrégebbi repterén

Sport- és üzleti célú nyilvános polgári kisrepülőtér épül, amihez ipari parki terület is kapcsolódik majd.

Infrastruktúra egy új világ közlekedéséhez

Infrastruktúra egy új világ közlekedéséhez

Angliában épül meg az első városi reptér a zéró emissziós repülők számára.

Balatont (is meg)idéző design az új reptéri utasmólón

Balatont (is meg)idéző design az új reptéri utasmólón

Az S39 Hybrid Design munkája a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Hirdetés