Hirdetés

A Market Zrt. építi a MOL székházat a Kopaszi-gáton

A MOL Campus 120 méteres lesz, 28 emelettel és a tetején közkilátóval.

Eldőlt: a Mol a Market Építő Zrt. pályázatát ítélte a legjobbnak, így a cég több hazai alvállalkozóval együtt építheti a Mol Campust. A Mol közleményében kifejti: az egyedi megoldásokat tartalmazó épület 2500 munkavállalónak biztosít majd modern munkahelyet a Kopaszi-gáton.

Fotó: Dbox
A kivitelező kiválasztására 2018. őszén írt ki a Mol egy zártkörű tendert, amelyre négy vállalat kapott meghívást, magyar és külföldi cégek egyaránt. A legjobb ajánlatot négy körben választották ki, az elbírálás során a Mol döntéshozói az árajánlaton kívül olyan szempontokat is figyelembe vettek, mint a vállalatok korábbi referenciái, pályázat során elkészített műszaki alternatívák átgondoltsága, számossága, valamint a magyar alvállalkozók bevonása.

Az új székház várhatóan 2022-ben készült el, terveit a világ egyik legismertebb építészstúdiója, a Foster+Partners készítette el, magyar FintaStúdióval közösen. A megálmodók szerint a 120 méter magas Campus Budapest egyik ikonikus épülete lesz. 

A pályázaton győztes Market Építő Zrt. építette például a Telekom és T-Systems közös székházát és a Hegyvidék kapujában található Hillside Officest is. A cég olyan referenciákat is magáénak tudhat, mint az ország legnagyobb ipari beruházása, az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gumiabroncsgyára, vagy a Párisi Udvar teljes műemlékrekonstrukciója és ötcsillagos szállodává alakítása. Jelenleg futó legösszetettebb vállalása a Mol Campus szomszédságában épülő új városnegyed létrehozása, a BudaPart projekt, ahol 15 lakóépület és 12 iroda tervezését és kivitelezését végzi. 

Forrás: MTI
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kivitelezési műszaki előkészítő mérnök

Kivitelezési műszaki előkészítő mérnök

Munkalehetőség elhivatott, kiváló minőségi munkára elkötelezett munkavállalónak.

Több mint 80 ezren nézték meg az új reptéri utasmóló videóját

Több mint 80 ezren nézték meg az új reptéri utasmóló videóját

Pontosabban Magyarósi Csaba videóját, amit az influencer január 16-án posztolt.

Az új reptéri utasmóló második üteme igazán látványos lesz

Az új reptéri utasmóló második üteme igazán látványos lesz

Az új hall a terminálokkal megegyező komfortot biztosít a diszkont légitársaságok utasainak.

Hirdetés