Hirdetés

Innovatív épületeket, és az azokat megálmodó építészeket mutatja majd be. 

Innovatív épületeket és az azokat megálmodó építészeket bemutató videosorozatot indít az ABB. Az egyes részekben megvizsgálják a világ különböző tájain lévő épületek tervezését az elhelyezkedés, a környezeti hatás, a funkció, és az új technológiák alkalmazása szempontjából.

„Megfagyott zene” címmel indít videosorozatot az ABB. A sorozat címe arra a gondolatra utal, melyet írók és költők, köztük Goethe is népszerűsítettek, miszerint az „építészet kőbe zárt zene” vagy „megfagyott zene”.

A háromperces filmalkotások azt mutatják be, hogy az átgondolt, körültekintő tervezés és a technológia megfelelő használata az életmódunk támogatása mellett miként teremt intelligensebb és fenntarthatóbb környezetet.

„Az építészek az épületek megtervezésével jelentős szerepet töltenek be a lakókörnyezetünk formálásában – nyilatkozta a filmek műsorvezetője, Katrin Förster, aki az építészeti szakterületen az ABB nemzetközi kiemelt ügyfélkapcsolati vezetője. – Minden egyes videó egy konkrét projektre fókuszál, és bemutatja a projekt mögött álló alkotó elmét, a kreatív gondolkodást is. A filmek nem csak az építészek és a tervezők érdeklődésére számíthatnak, de reményeink szerint a jó tervek iránt érdeklődőknek is felkelti majd a figyelmét. A sorozat célközönsége a tervezők, a fejlesztők, a szállodaüzemeltetők és mindenki, aki akár ügyfélként, akár végfelhasználóként az építőiparban és az épülettervezésben dolgozik.”

A sorozat első videója a Crawford Partnership építésze, Alan Crawford által tervezett londoni Darcie’s Mews lakóépületeit mutatja be. A barnamezős beruházást egy örökségvédelmi terület közepén valósították meg.

A Darcie’s Mews nevű hosszú és keskeny parcellán korábban 35 garázsépület állt. A fejlesztés során a korábbi garázssor helyén Crawford a hagyományos mews modern újraértelmezéssel alakította ki. A mews (istállók) szóval London-szerte a keskeny, főutak mögött futó, kockaköves kis utcákat, sikátorokat jelölik.

A video áttekinti, miként alakították ki a struktúrát az örökségvédelmi területen belül, az új lakóterület hogyan illeszkedik a meglévő épületek stílusához, amely harmonikus egységet alkot a környező fákkal és kertekkel. 

A természetes faburkolatok, élő zöldtetők és napelemek alkalmazása mellett Alan Crawford minden épületbe betervezte az ABB-free@home® okostechnológia alkalmazását is, amely biztosítja a világítás, a szellőzés és a fűtés energiahatékony vezérlését, valamint az ajtók mobileszközről vagy hangvezérléssel történő működtetését is.

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex), vezető technológiai vállalat, amely meghatározó szerepet tölt be az iparágak digitalizációjában. Az innováció terén több mint 130 éves múlttal rendelkező ABB négy, az ABB Ability™ digitális platform által támogatott, ügyfélközpontú, világviszonylatban is vezető üzletággal rendelkezik: energetika, ipari automatizálás, hajtások, robotika és gyártásautomatizálás. Az ABB az Energetikai Hálózatok divízióját 2020-ban eladja a Hitachinak. Az ABB több mint 100 országban működik, és 144 000 főt alkalmaz. Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ausztria elindult a zöld úton

Ausztria elindult a zöld úton

2030-ig szeretne teljesen szénmentes országgá válni, energiafogyasztásának 100 százalékát pedig megújuló forrásokból fedezné.

Így fog kinézni a Corvin7

Így fog kinézni a Corvin7

Az irodakomplexum nem csak meghosszabbítja a jól ismert, közkedvelt sétálóutcát, de egyedi homlokzataival átformálja a Szigony utca arculatát is.

Látványos drónvideó készült a Puskás Arénáról

Látványos drónvideó készült a Puskás Arénáról

A válogatott ma este avatja a Népstadion utódját, amelyet madártávlatból mutat be az alábbi videó.

Hirdetés