Ha nem hiszed, hogy lehetséges, nézd meg ezt a videót!

Kriston Csaba videós és Jaksa Bálint építészetfotós készített egy videót a MOME tavaly ősszel átadott campusáról. A tél végi hideg fényekben különösen jól érvényesül az új épületek (és persze a Master) letisztultsága, erre az együttállásra pedig a zene is ráerősít. A háromperces videó relaxációnak is tökéletes, csak próbáld ki!

A MOME (még most is kicsit) új campusával nehéz betelni, elvégre hét épület várja a hallgatókat 25 ezer négyzetméteren, műemlék épületekkel és újakkal, illetve mindenki számára nyitott közparkkal. Ezért is érezhette a Kriston-Jaksa kettős, hogy érdemes videóval és drónnal is feltérképezni a campust. „Minden egy tavaly nyár végi közös bringázás során kezdődött, akkor kérdeztem rá először Kriston Csaba barátomnál, hogy érdekli-e egy merőben más téma azoktól amikben akkoriban forgatott – írta Jaksa Bálint a blogjában. – Filmes témákban tapasztalt róka, és az építészet őt is mindig érdekelte, így nem volt nehéz döntés számára belevágni egy közös projektbe, aminek témája a MOME épületegyüttese.

Az ötletek közösek voltak, Csabi hozta a szakmai részt, én pedig az építészeti látásmódot. Az egész napos forgatás után alig vártuk, hogy elkészüljön az első vágat, és nem sokkal később megoszthassuk veletek a kész alkotást.”

És most megosztjuk mi is, már csak azért is, mert a videó hozzájárul a MOME missziójához, hogy a campus, mint szellemi műhely szélesebb körben is láthatóvá és értelmezhetőbbé váljon. Éppen ez utóbbi céljából hirdettek még decemberben fotópályázatot, amelyre több mint ezer kép érkezett, a beérkező legjobb pályaművekből pedig kiállítás nyílt a MOME Ground épületében.

A campus építésztervezői Reimholz Péter (†2009), Csomay Zsófia, Németh Tamás, valamint a 3h Építésziroda és vezetői, Csillag Katalin és Gunther Zsolt voltak, a kivitelezést a Market Építő Zrt. végezte. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

"Folyamatosan úton vagyunk"

Nagy Tamásra emlékezünk.

Négy társadalmi csoportot szólít meg a MOME Zöld város projektje

Négy társadalmi csoportot szólít meg a MOME Zöld város projektje

Július 6-a a jelentkezési határidő.

Antitáskát tervezett a fiatal magyar designer

Antitáskát tervezett a fiatal magyar designer

Szekeres Ákos diplomamunkája.

Hirdetés