Tűztorony

Tengerparton álló pirotechnikai installációt mutattak be Mexikóban.

monterrey-i S-AR építésziroda a salamancai Martínez család pirotechnikai vállalkozásával együttműködve készítette el új installációját. A 2022 Mexico Design Fair eseményére a Casa Naila parton megépített torony impozáns megjelenése ellenére is könnyed hatású.

 

 

A könnyűszerkezetes, négyzetes alapú pirotechnikai létesítmény a klasszikus világítótorony fogalmának újraértelmezése. A sík, homokos part és a horizont fölé magasodó, állványos konstrukció tűzijátékával a távolba jelzőfénnyel üzenő tengeri hagyományokat éleszti fel.

 

 

Az S-AR stúdió vibráló installációjával a tűz, a fény és az ünneplés fúziójában kereste a design lehetőségeit. A fából, fémből, nádból és betonból emelt torony sötét sziluettje nappali fényben is meghatározó látvány a tenger és az ég kékje előtt.

 

 

Az egyszerű környezetben, természetes fényben álló épület eleganciája és összetett szerkezete is könnyebben értelmezhető. Éjszaka az állványzat a sötétségbe olvad, „elvész” a struktúra – ekkor kezdődik a pirotechnikai bemutató. A show alatt a tűzijáték karakteres fehér és sárga fénnyel borítja be az eget.

 

 

A létesítmény kialakításában és koncepciójában is szimbolikus: egyszerre élteti a mexikói tűzijáték hagyományait és a 2022-es kiállítást. Üdítő látványa alapján minden esély megvan rá, hogy a torony az oaxacai tengerpart meghatározó elemévé váljon.

 

 

S-AR | Web | Instagram

 

 

Forrás: DesignboomStirpad

 

 

További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tűztorony

Tűztorony

Tengerparton álló pirotechnikai installációt mutattak be Mexikóban.

Café Bábel | Open Call

Café Bábel | Open Call

Nyomás!

Az esztergomi Sándor-palota kilátásai

Az esztergomi Sándor-palota kilátásai

Az palota felújtására kiírt pályázat első díjas munkája

Hirdetés