A 2027-re tervezett felhőkarcoló az ecuadori Uribe Schwarzkopf legújabb fejlesztése

Philippe Starck,YOO Inspired by Starck vezetője szerint az új felhőkarcoló egy paradicsom, amelyet a benne élő emberek boldogságára terveztek. A 176 méter magas épület Ecuador legnagyobb városán, a Guayaquilin keresztülfolyó Rio Guayas folyó mentén helyezkedik majd el.

„Egy olyan helyet akartam tervezni, amely összehozza és megnevetteti az embereket, szerelmesebbé, pezsgőbbé, intelligensebbé teszi őket. Termékeny meglepetéseket akartam létrehozni, amelyek felébresztik a felhasználókat, beszélgetéseket, interakciókat hoznak létre és kreativitásra ösztönöznek. Egy olyan helyet, amelynek középpontjában mi, emberek állunk” – vallja Philippe Starck

 

A 46 emeletes toronyba összesen 633 lakást terveznek. A homlokzatot a környékre jellemző íves motívumokkal, üveg és kő kombinációjával burkolják. A homlokzati ívek mindegyike egy-egy szabadtéri teret hoz létre, közösségi terekkel és őshonos növényzettel. A lakások mellett a felhőkarcoló számos létesítményt is tartalmaz majd, többek között gyógyfürdőt, kültéri medencéket, mozit és kiskereskedelmi egységeket. 

 

 

„Az épület tudatos hangsúlyt fektet a helyi anyagok, például a mészkő használatára. A puha fák és kövek naturális textúráit aztán tömör, magas fényű üveg- és fémfelületekkel kombinálja, hogy egy funkcionális élethez illő, kortárs, minimális sémát hozzon létre” – mondta a fejlesztő.

 

 

Forrás: Dezeen

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Építészet 2020: Felhőkarcoló Budapest szívében

Építészet 2020: Felhőkarcoló Budapest szívében

Magyar projekt a Skyhive 2020 nemzetközi verseny shortlistesei közt.

Bemutatták a 305 méteres londoni Tulipán új látványterveit

Bemutatták a 305 méteres londoni Tulipán új látványterveit

Közben novemberben elindul a vizsgálat, ami eldöntheti, hogy végül megkapják-e rá az építési engedélyt.

A hongkongi orchideafa ihlette meg a Zaha Hadid Architects-t

A hongkongi orchideafa ihlette meg a Zaha Hadid Architects-t

A világ legdrágább építési helyszínére tervezett felhőkarcolót a ZHA.

Hirdetés