Buja dzsungelt idéző, dús növényzet omlik alá a párizsi Villa M szálloda homlokzatáról.

Hotelt tervezett a Triptyque, a munkáiban a természet felé fokozott érzékenységgel forduló, francia-brazil építésziroda. Társai a párizsi Coloco művészi ihletettségű tájépítész gárdája, valamint a francia sztárdesigner, Philippe Starck voltak. A trió szándéka szerint minden az egészséges életvitel és az emberi teremtmény körül forog a Párizs Montparnasse negyedében álló épületben. A Villa M lenyűgöző zöldhomlokzatával a brazil Amazonas világát csempészték be a francia fővárosba.

 

 

A Villa M épületét teljesen körbeveszi a növényzetnek is helyet adó acélgerendák fekete váza. „Szándékaink szerint a Villa M az építészet és természet együttes megnyilvánulása. Egy olyan új korszak kezdetét jelző épület, ahol a lakhatás többé nem áll szemben a természettel” – részletezi a koncepciót Olivier Raffaëlli és Guillaume Sibaud, a Triptyque építészei. Kertépítési, botanikai tapasztalatával a Coloco, míg a projekt művészeti vezetésével Philippe Starck segítette a tervezőket.

 

 

A bejárat közvetlenül a társalgóba és a látványkonyhával épített étterembe vezet. Innen egyenesen az épület hátsó részén lévő, fügefákkal beültetett teraszra juthatunk. „Az étteremben és a bárban figyelemfelkeltő meglepetések, rejtett terek, játékos megoldások sora vezeti a látogatók tekintetét. Ez egyben arra is emlékeztet, hogy az intelligencia az emberiség egyik legszebb velejárója” – jegyzi meg Starck.

 

 

A pinceszinten bérelhető konferenciaterem és tárgyalók vannak, két másik emeleten egyterű irodák, közösségi munkaterek, valamint egy fitnesz helyiség kapott helyet – ez utóbbiban jógatermek, illetve egy bokszring is található. Az épülettömb tetejére került a 67+6 szobás hotel négy szintje. A szobák legtöbbje növényzettel teleültetett erkélyt, vagy teraszt is kapott.

 

 

A belső terek a természetességüknél fogva minimál stílust képviselnek: beton födém és oszlopok állnak kontrasztban a fakószín fa panelekkel és padlóburkolattal, míg a bútoroknál meleg földszínekkel és strapabíró anyagokkal találkozunk. Az épület tetőteraszán egy bár, a Tryptique szavaival élve egy „felfüggesztett oázis” várja látogatóit. Innen gyümölcsfák és más növények között átnézve csodálhatjuk meg Párizst.

 

 

„Az utazónak otthonra van szüksége: puha, nyugodt szobákra, ahol kellemes létezni – ezért mindenhol az ember áll a Villa M koncepciójának középpontjában, ha úgy tetszik, a szívében” – teszi hozzá Starck. Különleges élmény belemerülni egy egész szállodányi Starck miliőbe. Még inkább, ha ezt személyesen, a saját bőrünkön tapasztalva tehetjük meg.

 

 

Triptyque | Web | Facebook | Instagram
Coloco
 | Web | Facebook | Instagram
Philippe Starck
 | Web | Facebook | Instagram

 

Forrás: DeZeen

 

 

További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Nagyvárosi dzsungel

Nagyvárosi dzsungel

Buja dzsungelt idéző, dús növényzet omlik alá a párizsi Villa M szálloda homlokzatáról.

Hosszabb lett a balatonfüredi partszakasz

Hosszabb lett a balatonfüredi partszakasz

A város strandot épít a most vásárolt nyolcezer négyzetméteres vízparti ingatlanton.

A Kia új logója igyekszik lépést tartani a márkával

A Kia új logója igyekszik lépést tartani a márkával

A koreai autógyártó új logóját mindenképpen szokni kell.

Hirdetés