Megnéztük Portik Adorján új bútorait.

Új bútorokat tervezett Portik Adorján építészmérnök, akit korábban a FreeForm Buildings koncepció alapján tervezett épületei és azonos nevű bútorcsaládja révén ismertünk meg. Alkotójuk megfogalmazásában legújabb bútorterveinek közös jellemzője: „a funkció és a struktúra jelentésének újrafogalmazása minimalista - konstruktivista esztétikai szemlélettel”.

A Berlinben élő építészmérnök, bútortervező legújabb bútorai sokkal kecsesebbek és letisztultabbak korábbi designjaihoz képest. A geometrikus formavilágú, egyenes vonalvezetésű székek és karosszékek két vagy három különböző anyagból állnak össze, és egyszerre könnyedek és légiesek ugyanakkor feszültséggel telik.

Az átlátszó ülőrészű Armchair Transparent fotel két formából tevődik össze: a dinamikus tölgyfa vázat az akrillemez nyugodt fátyla egészíti ki. A látható lekerekített csavarfejek ráerősítenek a két anyag közti feszültségre – mintha a bútor keletkezése pillanatában rögzítené a két anyagot egymáshoz. 

A Chair White fantázianevű szék szintén tölgyfavázból és átlátszó akril háttámlából és ülőfelületből épül fel, de a rögzítései jóval látványosabban, erőteljesebben megjelennek. A két rész rögzítése rugalmas, mivel az akrillapok acéltokban található gömbök segítségével csatlakoznak a vázhoz. 

A fekete Armchair Black karosszék szögletes vonalvezetését kényelmes matracok egészítik ki, melyek révén egy harmonikus, megbízható kompozíció jön létre, és melyek kialakítása révén garantálják a kényelmes ülést és egészséges, helyes testtartást.

Részletek és további bútortervek Portik Adorján weboldalán találhatók.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

12 ország designtárgyait hozza el a Határtalan Design

12 ország designtárgyait hozza el a Határtalan Design

Május 31-től várja a design szerelmeseit a Határtalan Design kiállítás az Új Budapest Galériában. 

A mentális felfrissülés ideális helyszíne

A mentális felfrissülés ideális helyszíne

A sportolás utáni test igényeit szem előtt tartva tervezett formás széket Kovács Alexandra, a MOME Design Intézet hallgatója. Az ülés még belsőépítészeti megoldásokra is reflektál. 

Hirdetés