Hirdetés

Megnéztük Portik Adorján új bútorait.

Új bútorokat tervezett Portik Adorján építészmérnök, akit korábban a FreeForm Buildings koncepció alapján tervezett épületei és azonos nevű bútorcsaládja révén ismertünk meg. Alkotójuk megfogalmazásában legújabb bútorterveinek közös jellemzője: „a funkció és a struktúra jelentésének újrafogalmazása minimalista - konstruktivista esztétikai szemlélettel”.

A Berlinben élő építészmérnök, bútortervező legújabb bútorai sokkal kecsesebbek és letisztultabbak korábbi designjaihoz képest. A geometrikus formavilágú, egyenes vonalvezetésű székek és karosszékek két vagy három különböző anyagból állnak össze, és egyszerre könnyedek és légiesek ugyanakkor feszültséggel telik.

Az átlátszó ülőrészű Armchair Transparent fotel két formából tevődik össze: a dinamikus tölgyfa vázat az akrillemez nyugodt fátyla egészíti ki. A látható lekerekített csavarfejek ráerősítenek a két anyag közti feszültségre – mintha a bútor keletkezése pillanatában rögzítené a két anyagot egymáshoz. 

A Chair White fantázianevű szék szintén tölgyfavázból és átlátszó akril háttámlából és ülőfelületből épül fel, de a rögzítései jóval látványosabban, erőteljesebben megjelennek. A két rész rögzítése rugalmas, mivel az akrillapok acéltokban található gömbök segítségével csatlakoznak a vázhoz. 

A fekete Armchair Black karosszék szögletes vonalvezetését kényelmes matracok egészítik ki, melyek révén egy harmonikus, megbízható kompozíció jön létre, és melyek kialakítása révén garantálják a kényelmes ülést és egészséges, helyes testtartást.

Részletek és további bútortervek Portik Adorján weboldalán találhatók.




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A DIY és a land art szerelemgyereke a fűből készült szék, a Terra!

A DIY és a land art szerelemgyereke a fűből készült szék, a Terra!

Húsz éve tervezték, amikor a fenntarthatóság fogalma megjelent a közbeszédben.

Az újrahasznosított műanyagból készült szék, amelynek előállításához elég egy perc

Az újrahasznosított műanyagból készült szék, amelynek előállításához elég egy perc

Új szelek fújnak a formatervezés világában.

Az ülés története 90 percben

Az ülés története 90 percben

1800-tól foglalja össze az ülőbútorok történetét a Vitra filmje.

Hirdetés