Hirdetés

Mégsem nyitják meg a rakpartot és a Lánchidat

Elfogadta a Főváros az Operatív Törzs felhívását.

Ingyenes plakátkiállítással, telefonon játszható kincskereső játékkal és nosztalgia villamossal készült a Főváros az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára a mostani hétvégén. Az eredeti terv szerint megnyitották volna a pesti rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között a gyalogosok, sétálók, kerékpárosok számára, valamint a Lánchidat lezárták volna az autós forgalom elől – ez utóbbi gesztus egyfajta búcsú is lett volna, miután március 17-től a felújítás végéig nem lehet majd átsétálni a Lánchídon.

Tegnap aztán közölte a Városháza: mégsem nyitják meg a rakpartot és a Lánchidat.

„A főváros, figyelemmel az elmúlt hetek tapasztalataira – amikor a fővárosi köztereken és közparkokban a járványügyi védekezés szempontjából is kritikus mennyiségű ember töltötte szabadidejét –, növelni kívánta az igénybe vehető közterületek számát” – szólt a magyarázat, megjegyezve, hogy a nyitásról szóló döntés szándéka és célja szerint a járványügyi védekezés szempontjait is figyelembe vette.

Mint írták, a járványügyi védekezést „az Országos Operatív Törzs irányítja, úgy tartjuk helyesnek, ha az operatív törzstől érkező felhívásoknak minden érintett eleget tesz.”

A rakpart és a Lánchíd megnyitásához illeszkedő, a járvány elleni védekezés szempontjainak is megfelelő programelemeket a Fővárosi Önkormányzat részben online formában, részben későbbi időpontban valósítja meg. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A világ legjobb középülete a Néprajzi Múzeum

A világ legjobb középülete a Néprajzi Múzeum

Az Európa legjobb középülete díj után a világ legjobb középülete díjat is elnyerte a Ferencz Marcel és Détári György által tervezett új Néprajzi Múzeum épülete.

Kutyabarát és őszinte: új irodában a Mito
  • 2018-12-04 07:00
  • Deco

Kutyabarát és őszinte: új irodában a Mito

Az Év Irodája címet is megpályázzák.

Hallgatói központ, könyvtár és alternatív terek

Hallgatói központ, könyvtár és alternatív terek

A Budapesti Gazdasági Egyetem célja a Hallgatói és Könyvtár Központ létrehozásával egy 21. századi elvárásoknak is megfelelő multifunkcionális létesítmény kialakítása. Íme a tervpályázat nyertes koncepciója. 

Nincs találat!

Hirdetés