Hirdetés

„Új jövőbe ível bele az aggastyán híd”

Irodalmi idézetet keres a Lánchíd-felújítás mottójának a Városháza.

Hirdetés

Négy rövid irodalmi idézetet kínál fel a Budapesti Városháza, melyek közül eldönthetjük, melyik legyen a Lánchíd felújításának mottója.

Budapest vezetése és a BKK a fővárosiakra bízza, hogy melyik, a Lánchíddal kapcsolatos irodalmi idézet jelenjen meg a híd felújításához kapcsolódó felületeken. A szavazásban Krúdy Gyula, Kosztolányi Dezső, Száraz György és Szerb Antal egy-egy idézete közül lehet választani a bit.ly/lanchidszavazas oldalon.

Budapest legszebb és legrégibb hídja, a Lánchíd felújítása 2021 tavaszán indul: március 17-én a kivitelező megkezdi a munkaterület átvételét és lezárja az átkelőt a gyalogosok elől. Mivel két és fél évig nem lehet átsétálni a hídon, a BKK autóbuszaival a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között ingyenesen lehet majd utazni.

És akkor a négy idézet:

 • „A Lánchíd magosan emelkedő ívei alatt ment át a régi Magyarország az új Magyarországba.”
  (Krúdy Gyula: Hídavatás, 1915)
   
 • „Egy új jövőbe ível bele az aggastyán híd, melyet még nem ismerünk. Mert az élet furcsa és bonyolult, igazán pont olyan, mint a Lánchíd.”
  (Kosztolányi Dezső: A Hét, 1915)
   
 • „Ez a híd a mi szemünkben örökre a Híd marad: társadalmi különbségeken és idők múlásán átívelő, soha meg nem unt csoda.”
  (Száraz György: Budapest–dekameron, A híd, 2007)
   
 • „Mennyi nemesség van a Lánchídban, milyen előkelő hallgatagság, gőgös szerénység, bájos könnyűség és ódon mélabú (…) A Lánchíd nem avul el soha, a Lánchíd klasszikus.”
  (Szerb Antal: A Varázsló eltöri pálcáját, 1948)Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Komplex tervezésben gondolkodunk

Komplex tervezésben gondolkodunk

Interjú Oláh Éva projektvezetővel és Csiszér András design igazgatóval a Ludovika projekt és Budapest kapcsolatáról.

Racionalitás és megépíthetőség

Racionalitás és megépíthetőség

Peschka Alfréd mesélt nekünk az NKE Rendészettudományi Karának új épületéről. 

Fejlesztésekkel indul az év a Semmelweis Egyetemen

Fejlesztésekkel indul az év a Semmelweis Egyetemen

Több milliárd forint értékű felújítás, illetve fejlesztés kezdődhet meg a Semmelweis XXI. Fejlesztési Projekt részeként az ország egyetlen önálló orvosegyetemén.

Hirdetés